Managed hosting door True

Sony Ericsson kiest voor Windows Mobile

 

Het Zweeds-Japanse Sony Ericsson zet Windows Mobile op zijn nieuwste smartphone, de Xperia X1. Een opmerkelijke keuze, omdat de mobieltjesfabrikant een groot aandeel heeft in het open source besturingssysteem Symbian.

Het nieuwste snufje van Sony Ericsson, de smartphone Xperia X1, wordt voorzien van het mobiele besturingssysteem Windows Mobile. Dat maakte de gsm-fabrikant zondag bekend aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona. De keuze voor Windows is opmerkelijk omdat het bedrijf tot dusver een grote voorkeur had voor het open source besturingssysteem Symbian.

Over de interface van het besturingssysteem heen, bouwde Sony Ericsson een eigen vernislaagje en noemde dit het ‘Xperia panel'. Het is een desktop met gebruiksvriendelijke, grote onderdelen waarin de gebruiker zijn weg snel kan vinden. Onder het panel duikt Windows Mobile echter weer herkenbaar op, iets dat bij andere smartphones vaak minder het geval is. De telefoon heeft een volwaardig qwerty-toetsenbordje.

Met de X1 zegt de fabrikant de zintuigen van de meest veeleisende gebruikers te willen prikkelen. Die moeten dan wel wachten tot na de zomer, als apparaat op de markt komt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2343550). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Volgens mij en ook volgens Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Symbian) is Symbian alles behalve Open Source software. Niet alles wat geen Micrsoft is is Open Source.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×