Bèta van IE8 blokkeert Windows Updates

Dit artikel delen:
Internet Explorer 8 IE8

Gebruikers van de eerste bètaversie van Internet Explorer 8 hebben geen toegang tot de Windows Update dienst van Microsoft. Pas als de instellingen worden veranderd zodat het programma opent als een gedaante van zijn voorganger, opent de updatedienst.

De eerste proefversie van Internet Explorer 8 (IE8), de nieuwe browser van Microsoft, blokkeert de toegang van de updatediensten van besturingssysteem Windows. Dat meldt de Amerikaanse site Infoworld. De bèta werd begin maart gepresenteerd op een conferentie in Las Vegas, maar de reacties zijn lauw, nu blijkt dat het programma geen Windows-updates toestaat.

"Nadat ik mijn IE7 actualiseerde naar IE8, probeerde ik besturingssysteem Vista te updaten door naar de Windows Update website te gaan. Daar werd ik direct doorgeleid naar een foutmelding", schrijft een verontwaardigde gebruiker op een nieuwsgroeppagina. "Waarom? Is IE8 niet de meest recente versie van de browser?"

Om bij de Windows-update te komen, moeten IE8-gebruikers de instellingen van hun browser zodanig te veranderen dat het programma in IE7-modus opstart. Het programma beschikt daarvoor over de knop ‘Emulate IE7'.

Emuleren

Microsoft is druk bezig om de updatesite te actualiseren zodat hij ook Internet Explorer 8 ondersteunt, meldt Eric Law, een medewerker van de softwaregigant op een development blog. "Op dit moment moet je klikken op ‘Emulate IE7', alle IE8-vensters herstarten en daarna de Windows Update site bezoeken. Excuses voor het ongemak."

Bovenop de updateproblemen melden verschillende gebruikers op internetforums dat de bètaversie van Internet Explorer 8 moeite heeft met het goed tonen van sites als Facebook, Gmail en Microsofts eigen Windows Live Mail. Maar, zeggen ze er meteen bij, dat soort problemen valt te verwachten bij een allereerste bèta.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het grappige is dat ook bij het lezen van mail via live.com (in de uitgebreide versie) rare dingen gebeuren.

Hieruit blijkt maar dat weinigen de release notes lezen. Deze b�ta is alleen bedoeld voor ontwikkelaars. Dus niet gebruiken om mee op internet te surfen. De b�ta voor gebruikers komt pas in juni uit.

Zo veel geld.
Zo veel mensen.
Zo weinig controle!

Voorspelt weinig goeds voor de zekerheid.

@ van leeuwen

domme reactie. een b�ta is er juist om fouten op te sporen en eruit te halen voordat het product officieel gereleased wordt.
En hoezo voorspelt het weinig goeds voor de " zekerheid" ? Zekerheid waarvan ? Of bedoel je misschien interoperabiliteit of stabiliteit of misschien zelfs veiligheid ?

Jon,

Ben ik het helemaal mee eens, sommige mensen laten geen gelegenheid voorbijgaan om MS er van langs te geven en vaak onterecht.
Ook hier geldt: RTFM (read the f***ing manual)

@John @ Ron

Testen is blijkbaar geen sterk punt van MS.
Een zo voor de hand liggende test had voor het publiceren moeten gebeuren.
Per slot betreft dit allemaal eigen MS-producten.

Of Apple, Adobe of wie ook, een zo onrijp produkt vrijgeven als beta-test schijnt de nieuwe mode. Als een bedrijf proprietary software levert, is het dan te veel gevraagd een minimum aan tests door te voeren? Het lijkt er op dat de klanten dat maar moeten testen.

En welke Manual zou ik moeten lezen??
Ik gebruik bij voorkeur zo min mogelijk MS-Software omdat ik niet van onaangename verrassing houd, zoals Office-documenten die je na een update niet meer kunt openen.

Zekerheid heet in het Engels security, dat begrijpt John wellicht beter.

Hier is nog een voorbeeld van de manier waarop MS zijn producten test.

http://www.eweek.com/c/a/Storage/Windows-Home-Server-Unbelievably-Bad-Storage/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-13T10:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.