BMC neemt datacentermanager BladeLogic over

Dit artikel delen:

Voor een bedrag van zo'n 800 miljoen dollar wordt het Amerikaanse BMC Software, leverancier van enterprise management software, eigenaar van BladeLogic. Dat bedrijf is gespecialiseerd in datacenter automation.

BMC Software neemt BladeLogic over, een leverancier van software voor datacenter-automatisering die wordt ingezet bij het moderniseren en consolideren van datacenters. Beide bedrijven hebben hun hoofdzetel in de Verenigde Staten. Met de deal is een bedrag van 800 miljoen dollar (ongeveer 540 miljoen euro) in contanten gemoeid. BMC bouwt software waarmee bedrijven hun ict-managementprocessen kunnen automatiseren. Dit wordt ict automation genoemd.

Kosten onder controle

"Organisaties besteden dit jaar wereldwijd meer dan 140 miljard dollar aan datacenters", vertelt topman Bob Beauchamp van BMC. Volgens hem is automatisering de enige manier waarop de ict de kosten van datacenters onder controle kan krijgen en tegelijkertijd aan betrouwbaarheid en andere vereisten kan voldoen. "Bij datacentermanagement komen ict-organisaties er vaak pas laat achter dat ze vastzitten aan de architectuur waarmee ze in het verleden zijn begonnen", voegt Dev Ittycheria van BladeLogic toe.

Automatiseren

BMC heeft het afgelopen jaar verschillende bedrijven overgenomen. Volgens analist David William van Gartner toont dit het belang van het automatiseren van ict-managementprocessen. Dit blijft de komende tijd volgens hem "een hoofddoelstelling voor ict-verantwoordelijken die zich richten op het terugdringen van kosten en  complexiteit."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-17T16:00:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.