Microsoft wil belangrijke rol in systeembeheer

Dit artikel delen:

Microsoft wil een grotere rol spelen in de markt voor systeembeheer. Volgend jaar gooit de softwarefabrikant ook webservices in de strijd.

Duidelijke veranderingen zullen pas in 2006 komen, bij de introductie van de nieuwe Windows-server. Dit heeft senior vice-president van Microsofts serverafdeling Eric Rudder bevestigd, aldus Webwereld.
 
Er zijn volgens Rudder plannen om met 'aantrekkelijke aanbiedingen' te komen die gebruikers moeten helpen webservices én hun andere systemen te beheren. Daartoe wordt de toekomstige serversoftware van Microsoft voorzien van speciale technologie om dergelijk beheer mogelijk te maken.
 
Ook komen er onder de noemer 'System Center' aanvullende producten en diensten om webservices te beheren. Het System Center combineert twee bestaande managementproducten van Microsoft: Systems Management Server en Microsoft Operations Manager. Dit gecombineerde pakket komt in 2004 op de markt. Een volledig geïntegreerd product staat voor 2006 op de agenda, aldus de fabrikant.
 
Microsoft heeft hoge verwachtingen van webservices, maar betreedt deze markt relatief laat. Nieuwkomers hebben handig ingespeeld op het gebrek aan managementsoftware voor webservices. Computer Associates, Hewlett-Packard, IBM en BMC Software, werken hard aan uitbreiding van hun productaanbod op het gebied van webservices. De kleinere fabrikanten richten zich vooral op specifieke deelgebieden van het beheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.