Novell lanceert een Linux-opleiding

Dit artikel delen:

Op zijn Brainshare-conferentie in Barcelona bevestigde Novell de interesse in Linux voor grote ondernemingen. Daarom wil de specialist in netwerkbeheer 'Certified Linux Engineers' opleiden.

Novells gebruikersconferentie stond helemaal in het teken van Linux. Het bedrijf gaf tekst en uitleg bij zijn plannen voor de integratie met de producten van Ximian, de Linux-specialist die onlangs werd overgenomen door Novell. De toevoeging van Linux aan de multiplatform-aanpak van Novell zal duidelijk worden in Netware 7, het kernproduct van Novell. Die nieuwe versie zal namelijk draaien op een Netware kernel én op een Linux kernel. Netware 7 wordt verwacht binnen 16 à 18 maanden.
 
Intussen start Novell alvast met een opleidingsprogramma voor 'Certified Linux Engineers', naar het voorbeeld van de bekende 'Certified Novell Engineer'. Blijkbaar is Novell zich er goed van bewust dat de adoptie van Linux in de grote bedrijven vooral wordt gehinderd door het gebrek aan ondersteuning én aan competente mensen die deze ondersteuning kunnen leveren.
 
Het nieuwe opleidingsprogramma van Novell bestaat een belangrijk deel uit praktische testen, hetgeen volgens Novell een echte waarde geeft aan het getuigschrift. "Te veel getuigschriften zijn gemakkelijk te halen, zodat hun waarde verloren gaat", verklaarde Jack Messman, de ceo van Novell. Op dit moment geeft Novell nog weinig concrete informatie over het nieuwe opleidingsprogramma. Men werkt er hard aan om voor het einde van dit jaar het project te starten via lokale partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.