Nederlandse SP1 voor Vista komt in april uit

De Nederlandstalige versie van het Microsoft Windows Vista Service Pack 1 (SP1) is deze maand beschikbaar. Service pack 1 zorgt volgens Microsoft voor een aantal belangrijke verbeteringen van Windows Vista op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties, beheer en beveiliging.

De Nederlandstalige versie van SP1 is zeer binnenkort gereed en zal dan als optionele download op Windows Update beschikbaar komen. Ongeveer een maand later wordt SP1 via automatische downloads aan Windows Vista-eindgebruikers aangeboden. Daarna wordt de Nederlandstalige versie van SP1 ook op DVD uitgebracht, samen met de versies in 35 andere talen. Dat meldt Microsoft. Half maart 2008 kwam het service pack van Vista al uit voor enkele andere talen, waaronder het Engels.

Migratie naar Vista

In Nederland loopt de migratie naar Windows Vista volgens de softwareleverancier naar verwachting. Tot de vele bedrijven die overstappen op Windows Vista behoren Getronics, de gemeenten Breda en Deventer, Kasbank, InterAccess, De Goudse Verzekeringen en Deloitte Nederland. Ook bedrijven die gewoonlijk wachten op het eerste service pack alvorens op een nieuw besturingssysteem over te stappen, kunnen nu naar Windows Vista migreren.

Erik Ubels, Chief Information Officer van Deloitte Nederland: "Onze overstap op Windows Vista en het 2007 Microsoft Office system is de eenvoudigste migratie tot dusver. Met de juiste planning konden we alles in minder dan vier weken binnen onze hele organisatie uitrollen." Naast een snelle migratie waren voor Deloitte de beveiligingsvoorzieningen van Windows Vista van groot belang.

Strikter beveiligingsmodel

Ubels: "Omdat Windows Vista een strikter beveiligingsmodel heeft, moet het ook op een formelere manier worden uitgerold en gebruikt. Daar zijn we blij mee, want dat is precies wat we willen: een gereguleerde, gestandaardiseerde omgeving. In het bijzonder zijn we tevreden over BitLocker. Dat scheelt ons veel geld omdat we geen afzonderlijke producten voor de versleuteling van de harde schijf meer hoeven aan te schaffen."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Goudse Verzekeringen, waarover Computable in januari een gebruikersverhaal publiceerde.
http://www.computable.nl/artikel.jsp?rubriek=1508217&id=2320594

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-11T09:23:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.