Brocade koppelt servers en storage met 8 Gbps

Dit artikel delen:

De groei van data en de opkomst van virtualisatie verhogen de eisen aan opslagomgevingen. Brocade wil hier op inspringen met nieuwe opslagswitches en host bus adapters die een snelheid van 8 Gigabit per seconde halen.

Brocade voorziet zijn hele productreeks van een datadoorvoersnelheid van 8 Gigabit per seconde (Gbps). De leverancier van opslagnetwerken onthulde in december al zijn topmodel op die snelheid. De snelle acceptatie en het gebruik van die machine heeft Brocade zelf verrast, vertelt regional manager Piet Giesbers, verantwoordelijk voor de Benelux en de Nordic-regio. "Klanten bleken het niet alleen in de backbone van het netwerk te gebruiken."

Hij noemt de 8 Gbps-aankondiging van Brocade een belangrijke uitbreiding op het productportfolio, en niet een simpele natuurlijke opvolging. De nieuwe producten zijn ook voorzien van functionaliteit om prioriteit toe te kennen aan bepaalde soorten verkeer. Dit moet vooral virtualisatie ten goede komen, maar is niet toepassingsgebonden. "Je hebt hiermee betere mogelijkheden voor bepaald gebruik. We hebben wel nauw samengewerkt met zowel VMware als Microsoft", geeft Giesbers aan.

Compatibel

De nieuwe, snellere apparatuur voor opslagnetwerken is ook compatibel met de voorgaande 4 Gbps-machines. Giesbers schat 40 tot 50 procent van de Brocade-klanten op 4 Gbps zit, terwijl die technologie niet eens zo oud is; het kwam in de tweede helft van 2006 op de markt. Brocade heeft naar eigen zeggen ruim 80 procent van de opslagnetwerkmarkt. "Natuurlijk is er nog wel wat 1 Gbps in de markt, bij klanten die niet méér functies op hun SAN, hun datacenter-infrastructuur, hebben of willen."

Opslagbeheer

Tegelijk met de nieuwe switches en host bus adapters (hba's) voor servers kondigt Brocade ook beter beheer aan. Daarbij biedt het functies voor datamigratie en -beveiliging, die over de hele datacenter-infrastructuur heen werken. Dit overstijgt dus beheer van alleen servers, opslag-switches of hba's.

Brocade komt later dit jaar met meer tools op dit gebied. Voornaamste aandachtspunt is quality of service (QoS). "Denk aan een adaptive network, waarbij bepaalde soorten netwerkverkeer gescheiden wordt, voorrang krijgt. Daarnaast is er beveiliging en encryptie, waarvoor we samenwerken met de grote beveiligingsleveranciers", vertelt Giesbers. Brocade wil dit in de tweede helft van dit jaar aankondigen en zal dan bestaan uit zowel losse producten als insteek-blades voor in het Director-topmodel van Brocade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-13T18:01:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.