Microsoft doet toch mee aan OLPC-project

Dit artikel delen:

Windows wordt in juni toch beschikbaar op de OLPC-laptop. Microsoft wilde eerder niet meedoen aan het project, maar heeft nu toch een overeenkomst getekend met de stichting. De bedoeling is dat zowel Linux als Windows op de OX-laptop komen te staan.

Microsoft gaat deelnamen aan het One Laptop Per Child - project van Nicholas Negroponte. Daartoe hebben de partijen een overeenkomst gesloten. Vanaf juni zullen de laptops met Windows beschikbaar komen.

Windows zal naast Linux beschikbaar worden op de XO-laptop, zoals de goedkope laptop genoemd wordt. "Het geeft de klanten een keuze voor een besturingssysteem dat het beste bij hun wensen past", schrijft Microsoft in het persbericht. De bedoeling is dat beide besturingssystemen op de laptop komen te staan, zodat gebruikers kunnen kiezen welk systeem ze gebruiken.

Ontwikkelingslanden

De laptop met Windows zal in eerste instantie alleen in ontwikkelingslanden beschikbaar worden. Er is een kans dat in een later stadium de laptop met Windows ook in andere landen te koop is. De OLPC-laptop met Linux was voor kerst vorig jaar ook beschikbaar voor consumenten in Amerika en Canada. Die commerciële verkoop was noodzakelijk om het project rendabel te maken.

Microsoft-topman Bill Gates had eerder nog kritiek op het project. Zo zou het scherm van de laptop te klein zijn. En Gates vond het een slecht idee dat er geen harde schijf in de laptop zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer.

Dit is geen goede ontwikkeling omdat het porten van de XO-desktop naar Windows volkomen overbodig is. Die laptop doet het goed met zijjn Linux-OS.

Grootste fout is dat de verkoop in het (rijke) westen niet op een normale manier mogelijk is, zelfs voor een hogere prijs had dit het projekt beter kunnen ondersteunen als de sprong naar MS. Er zijn er genoed die meer als $250 willen betalen voor zo'n laptop ter ondersteuning van het projekt.

Er is veel kritiek op dit projekt maar ondanks alles vind ik het initiatief van Negroponte zeer opmerkelijk en te prijzen.

Ik vind een laptop voor ontwikkelingslanden sowieso onzin. Ze hebben daar meer aan een ebook reader lijkt me. Gebruiken ook veel minder stroom. Vervolgens zet je er zo 1000 pdf boeken op waar ze wat aan hebben, en dan als het kan ook in de taal van het land waar die naar toe moet. Besturingssystemen is leuk voor freaks, niet voor kinderen lijkt me.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-16T10:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.