Microsoft licht tipje van Windows 7-sluier op

Dit artikel delen:

Bill Gates en Steve Ballmer hebben tijdens de D Conference van The Wall Street Journal enkele nieuwe features van de multitouch-techniek getoond, waarvan het vermoeden bestaat dat deze in de opvolger van Windows Vista is verwerkt. Windows 7 staat voor eind volgend jaar op de agenda.

De research en ontwikkelingsafdelingen van Microsoft zijn na de introductie van Windows Vista direct aan de slag gegaan met de opvolger die de codenaam Windows 7 meekreeg. Het nieuwe besturingssysteem moet al eind volgend jaar op de markt komen en nu hebben Gates en Ballmer  features getoond die mogelijk onderdeel van het nieuwe besturingssyteem worden. Dit willen ze echter niet bevestigen. Het voorproefje was een demonstratie van multitouch-technologie, die eerder werd getoond in het vorig jaar geïntroduceerde Surface op een tablet-pc.

Microsoft wil weinig loslaten over de ontwikkelingen bij Windows 7 omdat ze vrezen dat XP-gebruikers Vista links laten liggen en blijven wachten op de opvolger. Ballmer en Gates gaven in het interview wel toe dat Windows Vista niet het grootste succesnummer van Microsoft is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Al die fratsen, zijn precies wat ze zijn, fratsen, net zoal de huidige eye-candy in Vista, leuk, maar totaal onnodig voor het doel waarvoor een OS bestemd is, namelijk een platform zijn voor eenvoudig (gebruiksvriendelijk) gebruik van applicaties en bestanden in een betrouwbare omgeving. De huidige en deze aangekondigde ontwikkelingen in nieuwe OS variaties van MS doen me telkens denken aan programma's zoals Pimp My Ride. De auto is nog steeds een auto, maar weegt een ton extra door toevoeging van allerlei onnodige zaken die de auto niet beter maken voor het kerndoel waarvoor deze bedoeld is, namelijk van A naar B rijden.

Klaarblijkelijk willen de klanten een opgepoetste met vele toeters en bellen voorziene trapauto en niet een met een motor.

eind volgend jaar!? tegen die tijd zijn de meeste bedrijven niet eens om naar Vista laat staan voorbereid op zijn opvolger, 't lijkt wel EA games van de applicatiesoftware ;)

En ik maar hopen dat Windows 7 een hyper-os wiens primaire taak virtualisatie zou zijn om zo in te spelen op de multicore processors en compatibiliteit tussen met name de Linux en Windows wereld... helaas

Natuurlijk... iedereen heeft al de hardware om met de vette vingertjes op het scherm te friemelen teneinde de dingen te doen die je moet doen... zoals tekstverwerken en werkbladen vullen... eh, op welke wijze zou dit mijn bedrijf helpen?

Aangezien Vista geen meerwaarde heeft t.o.v. XP, en alles zo goed en zo kwaad als het kan op XP werkt waarom zou ik uberhaupt naar iets anders willen gaan?

Juist, het antwoord is: "ik moet wel, want XP wordt straks niet meer ondersteund door de leverancier". Fijn, moet ik dus investeren in nieuwe hardware en weer opleidingen inkopen.

En kom niet aan met: "nieuwe hardware hoeft niet"; Vista draait ook alleen maar werkbaar op een superingerichte pc (lees veel geheugen, dualcore processor, bijna petabyte schijf, etc.).

Laten ze nou eens werken aan een stabiele core operating systeem (suggesties: module based, gebruik makend van multi-core -dus veel parallele verwerking-, true 64 bits, pluggable modules voor periferie support -werkende drivers dus- en het liefst backward compatible) en daarna mogen ze wat mij betreft _optionele_ eyecandy toevoegen en gadgets als screensmudging (dus met de vette vingertjes over het scherm wrijven).

reaktie op >> Juist, het antwoord is: "ik moet wel, want XP wordt straks niet meer ondersteund door de leverancier". Fijn, moet ik dus investeren in nieuwe hardware en weer opleidingen inkopen.<<
Dat is dus niet zo, de ondersteuning voor XP blijft tot 2014, langer dan Vista, want die wordt maar tot 2011 ondersteund. Eerst nakijken wat je zegt en dan pas schreeuwen.

@Marcel:
>>Dat is dus niet zo, de ondersteuning voor XP blijft tot 2014, langer dan Vista, want die wordt maar tot 2011 ondersteund. Eerst nakijken wat je zegt en dan pas schreeuwen.<<

Deze nieuwe data zijn er alleen maar gekomen omdat blijkt dat XP niet snel genoeg wordt vervangen door Vista. Oorspronkelijk zou SP3 niet eens uitkomen en XP niet worden ondersteund na 2009. Door de markt gedwongen heeft MS met veel pijn en moeite ervoor gekozen om XP verder te ondersteunen.

Ik schreeuw bovendien niet, ik zet het gechargeerd aan om mijn punt duidelijk te maken: Windows 7 introduceert veel dingen die ik niet eerder kan gebruiken dan wanneer ik investeer in nieuwe hardware en brengt geen zaken die mijn werkzaamheden ondersteunen. Als er echter zou worden gekozen voor de punten die ik aandraag in mijn laatste paragraaf, zou mij dat wel helpen. Echte parallele verwerking zou leiden tot snellere applicaties en dus snellere resultaten (bij een applicatie die veel berekeningen doet is dat essentieel of op zijn minst voordelig).

In het vervolg graag de gehele reactie in ogenschouw nemen voordat je me iets verwijt.

Bij voorbaat dank en een prettig werkdag gewenst.

als ze doen wat Jeff en Cor graag willen begint het warempel op z/OS te lijken.
Ach..... tegen die tijd levert IBM waarschijnlijk gewoon z/OS for intel/AMD, is iedereen tevreden (behalve Bill en Steve natuurlijk :) )

'T blijft leuk om te zien dat op voorhand iedereen al weet wat een baggerpakket de nieuwe Windows versie is.

De pre-pre-beta die ik nu heb draaien, laat toch echt sterke verbeteringen zien. Wellicht is het een eerste probeersel in de richting van wat verwacht wordt de te gane richting is maar de opzet ziet er echt beter uit. Na de grafische core installatie krijg je een overzicht van 4 beschikbare scenario's voor gebruik van de machine, Office (geoptimalisseerd voor zakelijk gebruik, zeg maar ge?nt op optimaal netwerk gebruik), Home (zeg maar de huis-tuin-keuken module voor mailtje/internet/briefje), Developer (lijkt me duidelijk)en Designer (niks meer dan grafische add-ons op Developer). Naast deze scenario's kan je uiteraard ook fully loaded installeren.

Jammer genoeg zit hier nog geen installatie scenario voor Gamers bij (hoop niet dat dat weer een ondergeschoven kindje wordt). Wel leuk detail, de mogelijkheid om een connectie te maken via je Xbox 360 bij de Microsft Update instellingen, benieuwd of dit een geintje is of dat er echt iets aparts op stapel is ;-)

De in het artikel beschreven multitouch optie is alleen greyed-out bij het Developer scenario. 'K heb er alleen niks aan omdat mijn laptop geen touchscreen heeft :-) Rest van de hardware was geen probleem, op de wifi verbinding na werkte alles out-of-the-box.

Performance wise mag je nog niks verwachten van deze versie. Alleen de grafische core werkt redelijk vlot, na scenario installatie issie errug traag. Blijft een eerste indruk uiteraard.

@Edwin
Ik mag inderdaad hopen dat er een sterke verbetering is want ik krijg de indruk dat het niet slechter kan, ook al zou MS het willen. Dit is overigens niet mijn mening maar wel de mening van de mensen die het gebruiken. Zelfs mensen die a-technisch zijn op computer gebied vinden dat Vista slecht is. Ik denk dat dit echter deels gebaseerd is op het napraten van iedereen.

Je kan echter niet ontkennen dat Microsoft eigelijk te hoog heeft ingezet op het Design/Trendy gehalte. Een gouden bord vult geen maag, een OS dat mooie special effects heeft werkt niet als je er niet goed mee kan werken.

Waar kun je een pre-beta downloaden? ben zeer benieuwd.

@compu:
Eerst inschrijven als Beta-Tester.
https://connect.microsoft.com/dashboard/?wa=wsignin1.0
->
Tip: inschrijven als MCP, met je MCP-ID, dan wordt je eerder goed gekeurd, rest volgt vanzelf....

@Jeff
Ik vind dat je wel heel erg aan het generaliseren bent. Hoe kun jij mijn mening over Vista nu weten? Ikzelf draai al enige tijd Vista en het draait prima, niks mis mee. Ikzelf wil niet meer terug naar XP. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Ik zeg niet dat Vista perfect is en bij iedereen vlekkeloos werkt, maar om te zeggen dat alle mensen die Vista gebruiken het slecht vinden, is wel heel erg generaliseren en niet terecht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-28T17:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.