SCO verkoopt licentie aan Linux-bedrijf

Dit artikel delen:

SCO onthult een licentie voor Linux te hebben verkocht aan hosting-bedrijf EV1servers.net. Die divisie, voorheen Rackshack.net, van de Amerikaanse isp Everyones Internet heeft een site-licentie afgesloten.

De twee partijen willen het betaalde bedrag niet specificeren, maar SCO-topman Blake Stowell zegt dat de overeenkomst minstens één miljoen dollar waard is. EV1 heeft in totaal twintigduizend servers. Volgens Stowell draait het merendeel daarvan Linux.
 
De licentie voor gebruik van het open source besturingssysteem, waarvan SCO beweert dat het zijn Unix-technologie bevat, omvat alle servers en sites die het Texaansehosting-bedrijf draait. De licentie is van toepassing op de gecompileerde vorm (binaries) van de open source-software (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d31jb3oq.htm).
 
"De overeenkomst met SCO elimineert onzekerheid over de door ons gehuisveste infrastructuur van onze klanten", verklaart ceo Robert Marsh van Everyones Internet. "Onze huidige en toekomstige klanten kunnen nu rustig slapen, wetende dat hun websites en data draaien op een platform dat in overeenstemming is met SCO's intellectuele eigendom."
 
Ondertussen is er op openbare fora ophef ontstaan onder EV1-klanten. Zij stellen zelf het recht te hebben een keuze te maken welk besturingssysteem - en dus licentie - zij draaien op de hardware die zij bij hethosting-bedrijf gebruiken. Marsh heeft hierop gereageerd met een eigen bericht (http://forum.ev1servers.net/showthread.php?s=&threadid=42270&perpage=25&pagenumber=1), waarin hij de zakelijke argumenten uiteenzet en de tegenwerpingen wegwimpelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

inderdaad, oeps!
het toetsenbord is sneller dan het oog:
- E1V is EV1
- en het was voorheen Rackshack, NIET Radioshack (totaal verschillend)
echter, de kop is wel correct: EV1 is een bedrijf dat Linux gebruikt
de omschrijving ' Linux-bedrijf' betekent niet 'Linux-distributeur' of 'Linux-ontwikkelaar' of 'Linux-softwareleverancier'
wellicht dat 'Linux-gebruiker' beter was geweest, maar formeel zijn de klanten van EV1 gebruiker (en is EV1 zelf slechts faciliteerder, maar dat 'kopt' niet)
verder is het kwartaalverlies geen uitzondering en dus niet helemaal 'nieuws' (als in nieuwe ontwikkeling) EN is dat meegenomen in een van de andere SCO-artikelen
http://www.computable.nl/artikels/buitlan4/i1104rzo.htm
tot slot: de aandelenkoers is een kwestie voor financiële media
dank voor uw reactie
groe,
Jasper

"SCO verkoopt licentie aan Linux-bedrijf". De kop van dit artikel klopt niet. Geen enkel zichzelf respecterend Linux bedrijf zal zich met SCO willen inlaten. In werkelijkheid gaat het ook maar om een webhoster.
Waarom zou een webhoster eingelijk een licentie willen nemen voor een bedrag met 7 cijfers (zoals ze zelf zeggen) terwijl de noodzaak daarvan nog niet aangetoond is in de rechtbank? En dit terwijl de webhostingmarkt zeer competitief is met lage marges.
Het toeval(?) wil dat dit bedrijf vorig jaar een marketing deal met Microsoft heeft afgesloten.
http://www.microsoft.com/resources/casestudies/CaseStudy.asp?CaseStudyID=14464
Ongetwijfeld kregen ze een hoge korting als dank voor wat anti-Linux reclame. Misschien was deze SCO transactie ook "part of the deal"?
Er staan nu 4 artikelen over SCO op de voorpagina. Het echte nieuws is dat de kwartaalcijfers er weer slecht uitzagen en dat beleggers langzaam maar zeker het vertrouwen verliezen:
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=SCOX&t=6m&l=off&z=m&q=l&c=
Overigens gaat het niet om E1V maar om EV1. Voorheen niet Radioshack genaamd, maar Rackshack.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.