CA: geen Linux-licentie SCO gekocht

Computer Associates ontkent een licentie voor Linux-gebruik te hebben gekocht van SCO. Het gaat om een schikking tussen de softwareproducent en de Canopy Group, waar SCO onder valt.

CA heeft afgelopen zomer een schikking getroffen met investeringsgroep Canopy en Center 7, één van diens ondernemingen. Daarbij heeft de softwareleverancier veertig miljoen dollar betaald en was het gebonden aan een geheimhoudingsverklaring. Dit betrof een conflict over contractbreuk met betrekking tot Unixware, de Unix-variant van SCO.
 
Financieel directeur Bob Bench van SCO had gezegd dat CA een licentie heeft gekocht. Vice-president Mark Barrenechea van CA noemt dit klinkklare onzin. "Wij hebben SCO absoluut geen 'Linux-belasting' betaald." Hij stelt dat SCO de schikking uit z'n verband heeft gerukt.
 
Als onderdeel van de schikking kreeg CA een klein aantal Unixware-licenties om klanten die dat besturingssysteem gebruiken te ondersteunen. SCO heeft echter aan zijn Unixware-licenties automatisch - en volgens Barrenechea transparant - een clausule gehecht waarbij het eventueel Linux-gebruik goedkeurt. Daardoor zou een Unixware-licentiehouder automatisch ook een SCO-licentie hebben voor Linux.
 
CA trof die schikking niet met de intentie om een Linux-licentienemer te worden, benadrukt vice-president Barrenechea. Hij verklaart dat zijn bedrijf absoluut geen sympathie heeft voor SCO's taktieken en dreigementen. CA's Linux-topman Sam Greenblatt erkent dat CA's imago nu besmeurd kan zijn door dit incident.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.