Mac OS X Server krijgt virtualisatie

Dit artikel delen:

Het is al mogelijk virtualisatie te gebruiken op Mac-desktops en -laptops om bijvoorbeeld Windows te draaien. Softwareproducent Parallels komt nu met een virtualisatieproduct voor Mac OS X Server. Daarmee is OS X zelf, maar ook Windows Server, Linux en Solaris te draaien.

De Xserver-servers van Apple hebben nu de beschikking over virtualisatiesoftware. Leverancier Parallels brengt een speciaal serverproduct uit. De Mac OS X-machines met Intel-processoren kunnen daarmee OS X zelf virtueel draaien, maar ook andere x86-besturingssystemen. Dit omvat dus zowel Windows Server - in 32-bit én 64-bit uitvoeringen - als Linux. Ook de x86-uitvoering van Sun Microsystems' Unix-variant Solaris is een optie.

Parallels Server ondersteunt ook virtuele multiprocessor-systemen, waarbij elke virtuele machine maximaal vier cores tot zijn beschikking heeft. Het aantal echte cores heeft echter geen bovengrens voor de virtualisatiesoftware. Het geheugenplafond ligt op 32 GB totaal. Verder ondersteunt dit nieuwe Parallels-product ook de hardwarematige ondersteuning voor virtualisatie die Intel heeft ingebouwd in zijn processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T09:43:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.