Mac-afdeling Microsoft breidt uit

De Mac Business Unit bij Microsoft in de Verenigde Staten zoekt veel nieuwe mensen. De manager van de afdeling zegt dat het bedrijf werkt aan veel nieuwe Microsoft-producten voor de Mac.

Microsoft breidt de Mac Business Unit van het bedrijf flink uit. Het bedrijf zoekt daarom mensen die bij ‘de levenstigste, coolste en interessantste business unit van Microsoft' willen werken. "De Mac Business Unit bij Microsoft groeit hard. Het is de grootste wervingsactie sinds de start van de business unit elf jaar geleden", aldus Craig Eisler, general manager van de unit op de blog van het bedrijf.

De groei komt vooral doordat binnen de afdeling hard gewerkt wordt aan nieuwe producten, zegt Eisler. Hij wil niet kwijt wat voor producten het dan zouden zijn. Een woordvoerder van Microsoft wilde alleen melden dat er iedere twee tot drie jaar nieuwe versies voor Microsoft Office voor de Mac zullen worden uitgebracht, aldus AppleInsider.

Mac Business Unit

De Mac Business Unit werd in 1997 opgericht, nadat Microsoft en Apple een overeenkomst hadden getekend. Hierin werd onder andere gezegd dat Apple Internet Explorer zou leveren bij het besturingssysteem. Microsoft stak op zijn beurt 150 miljoen dollar in de Mac-maker door te beloven vijf jaar lang nieuwe Office-versies voor de Mac uit te brengen.

Er werken 180 werknemers bij de Mac Business Unit. De unit maakt 350 miljoen dollar omzet per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wanneer komt er een 'Microsoft afdeling bij Apple'??

Zodat er eindelijk na 11 jaar, in/op het Apple Macintosh Operating System een volledige naadloze implementatie en/of porting krijgt van het Microsoft Windows SMB-Protocol ???

(SMB= Server Message Block, ook wel bekend als de opvolger van het Microsoft NetBIOS protocol, zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Message_Block)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-25T13:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.