Softwarebouwers pleiten voor Macs in bedrijfsleven

Een groep softwaremakers wil meer Macs in het bedrijfsleven. De bouwers hopen de stelling dat Macs lastig te beheren zijn in een bedrijfsomgeving te kunnen pareren. En komt daarom met oplossingen te komen die het beheer en de integratie van Macs in een Windows-omgeving makkelijk maken.

Vijf makers van bedrijfssoftware hebben zich verenigd in de Enterprise Desktop Alliance (EDA). Deze organisatie wil het gebruik van Macs van het bedrijfsleven bevorderen. Dat doet het door met oplossingen te komen die het makkelijk maken Macs in een Windows-omgeving te integreren en beheren. Oprichters van alliantie zijn Atempo, Centrify, Group Logic, LANrev en Parallels.

Ook zal EDA een aantal webcasts en seminars organiseren over het gebruik van Macs in het bedrijfsleven. "De populariteit van Mac onder gebruikers in het bedrijfsleven hoeft niet te zorgen voor hoofdpijn onder it-beheerders", zegt Peter Frankl, chief operating officer (coo) bij LANrev.

Uit Amerikaans onderzoek van de Yankee Group blijkt dat bijna 80 procent van de organisaties een Mac gebruikt op de werkvloer. Dit is bijna een verdubbeling vergeleken met twee jaar geleden. Ook onderszoekbureau IDC constateert dat het aantal Macs in het bedrijfsleven toeneemt. "De uitdaging is echter om bezwaren boven te komen dat Macs lastig te beheren zijn in bedrijfsomgevingen", zegt IDC-analist Bob O'Donell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-01T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.