Marktaandeel Vista nog geen tien procent

Dit artikel delen:

Nog geen tien procent van de zakelijke markt gebruikt Windows Vista. Het besturingssysteem Windows XP wordt nog het meest gebruikt. Het marktaandeel van Vista neemt wel toe. Volgens analistenbureau Forrester komt dit doordat gebruikers van eerdere versies dan Windows XP overstapen.

Er zijn nog altijd weinig zakelijke gebruikers van Windows Vista. Onderzoek van analistenbureau Forrester wijst uit dat het marktaandeel van het besturingssysteem in de zakelijke markt in juni van dit jaar 8,8 procent was. Windows XP is het meest gebruikte besturingssysteem bij zakelijke gebruikers. Het marktaandeel van XP was 87,1 procent in juni.

Forrester deed het onderzoek onder meer dan 50.000 gebruikers, werkzaam bij 2300 bedrijven wereldwijd. Het blijkt dat vooral gebruikers van eerdere versies dan Windows XP overstappen op Windows Vista. XP-gebruikers stappen vooralsnog niet over, aldus Forrester.

Toename marktaandeel Vista

Het aandeel van Windows Vista in de zakelijke markt neemt wel langzaam toe. In januari was het aandeel nog 6,2 procent. In juni was het aandeel gestegen naar 8,8 procent. Het aandeel van Windows XP nam af van 89,5 procent naar 87,1 procent. Het gebruik van Windows 2000 daalde van 2,9 procent naar 2,2 procent.

Microsoft probeert sceptici te overtuigen van de voordelen van Vista. Het bedrijf nodigde een groep gebruikers uit die konden kijken naar het nieuwe project Mojave. Het merendeel van de gebruikers sprak positief over dit nieuwe besturingssysteem. Na afloop vertelde de softwaremaker echter dat het nieuwe besturingssysteem niet nieuw was, maar Windows Vista. Microsoft zal de beelden die het tijdens de bijeenkomst heeft gemaakt gaan gebruiken voor reclames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik word als kleine gebruiker doodziek van Window's Vista . Constant werkt Windows Internet Explorer niet en moet alles weer opnieuw. Ook de spelen werken niet goed. Mijn geduld wordt heel erg op de proef gesteld. Er is meer ellende die ik niet allemaal kan melden.

Hoogachtend Mevr. P.Brakel

P.S. Lang heb ik gespaart. Had geen keus.Vista zat erop.

Hoe zo geen keus? Er is uitstekende open source software. Bijvoorbeeld Ubuntu en dan met:

openoffice 2.4.1 nederlands
http://nl.openoffice.org/

abiword
http://www.abisource.com/download/

e-mail Thunderbird 2.0.0.16 nederlands
http://www.mozilla-europe.org/nl/products/thunderbird/

De angst van consumenten voor Vista is onterecht. Met een paar klikken zet je de interface terug in de bekende XP stijl. Nog een paar klikken en alle Vista-gadgets staan uit. Gevolg: 1 GB en een Celeron is voldoende om normaal te kunnen werken. Check vantevoren even dat je PC, software en randapparatuur Vista-geschikt zijn en je zult geen problemen hebben. Tip: wil je zekerheid koop dan alleen A-merk apparatuur en experimenteer niet met onbekende softwareen word beloond met een snel en stabiel systeem. Heb je een bedrijf blijf dan lekker bij XP en vervang tzt alle desktops gelijktijdig.

Ik werk al een tijdje met Vista en heb nog nooit zo'n stabiel systeem meegemaakt.
Als ie traag wordt en internet explorer werkt niet goed is het meestal een kwestie van onderhoud, want dat is wel een minpunt voor de gebruiker die niet veel met computers bezig is. Je moet maar net weten wat je moet doen voor onderhoud. Een ander alternatief, doelend op mevr. Brakel, is firefox misschien installeren? Ik heb internet explorer al een tijdje aan de kant geschoven, veel te traag in vergelijking met firefox.
Maar over Vista verder niks anders dan lof! heb tegenwoordig docs geinstalleerd, zodat ik de look van een apple heb en heb duidelijk overzicht op m'n bureaublad :-) maar goed ieder z'n smaak natuurlijk

Mijn nieuwe computer Toshiba for 1000 euro (2GB RAM) is een stuk langzamer met Vista dan mijn 8 jaar oude PC met XP (512 MB).

Ik ben nu met mijn laptop dan ook overgestapt op Ubuntu (Linux). Werkt sneller en plezieriger. Oh ja, ook nog eens voor niks.

Het leuke is dat het hier ging om een presentatie en niet om het daadwerkelijk laten gebruiken van Vista, en het blijkt dat tussen de theorie en praktijk er nogal een groot verschil zit in het nieuwe windows besturingssysteem.

Linnux is een goed alternatief, maar de mac blijft toch verreweg nr. 1

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-28T10:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.