Honderden laptops zoek op Schiphol

Dit artikel delen:

Reizigers verliezen elke week 750 laptops op Schiphol. Tenminste als we de cijfers van het Ponemon Institute mogen geloven. Schiphol herkent de cijfers niet. Zij zeggen veel minder meldingen te krijgen.

Wekelijks raken er op Amsterdam Schiphol 750 laptops kwijt. Totaal raken er in Europa wekelijks 3300 laptops kwijt op vliegvelden. Meer dan de helft van de verloren laptops komt niet meer bij de eigenaar terecht. Dat blijkt uit onderzoek van het Ponemon Institute in opdracht van Dell.

Schiphol herkent de cijfers niet. Volgens de luchtvaartmaatschappij werden afgelopen kwartaal maar 23 laptops ingeleverd bij het meldpunt ‘gevonden voorwerpen'. De marechaussee krijgt wekelijks een tot twee meldingen van vermissing. Het verschil is slechts gedeeltelijk te verklaren doordat Ponemon ook laptops meetelt die voor korte tijd verdwenen waren, maar later weer gevonden werden.

Vertrouwelijke informatie

Nederlandse reizigers hebben vaak (in 36 procent van de gevallen) vertrouwelijke informatie op de laptop staan die niet beschermd is. Meestal is dat klantinformatie, maar vaak ook andere vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Niemand van de Nederlandse reizigers zegt informatie over werknemers op de laptop te hebben staan.

De helft van de reizigers geeft aan geen vertrouwelijke informatie te beschermen. Bij 43 procent van de Nederlandse reizigers wordt de data die op de laptop staat niet gebackupt.

Het Ponemon Institute heeft reizigers ook gevraagd waarom laptops vergeten worden. De belangrijkste reden daarvoor is volgens Nederlandse reizigers dat ze te veel dingen moeten dragen (39 procent). Ook zorgen over vluchtvertragingen (35 procent) en haast (29 procent) kunnen een reden zijn, denken de reizigers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-29T10:23:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.