Verkoop Windows Mobile valt tegen

Dit artikel delen:

Het afgelopen boekjaar zijn minder licenties van het mobiele besturingssysteem Windows Mobile verkocht dan verwacht. Mobieltjesfabrikanten brengen hun toestellen te laat op de markt, meent Microsoft.

Microsoft heeft zijn verkoopdoelstelling voor het mobiele besturingssysteem Windows Mobile niet gehaald. Er gingen achttien miljoen licenties over de toonbank terwijl het bedrijf twintig miljoen licenties had verwacht.

Ondanks forse concurrentie van bijvoorbeeld Apples iPhone en de BlackBerry van het Canadese Research in Motion, zag Microsoft zijn aandeel op de markt voor mobiele besturingssystemen het afgelopen boekjaar wel stijgen. Dat vertelt topman Andy Lees van het Microsoft onderdeel Mobile Communications Business.

Later op de markt

Volgens Lees blijven de verkoopcijfers van Windows Mobile achter doordat veel toestellen met dat besturingssysteem later op de markt verschijnen. Hij vertelt er niet bij welke mobieltjesfabrikanten dat zijn. "Dat zou oneerlijk zijn ze voor. Zij geven ons door wanneer hun toestellen verschijnen en ik wil ze niet verwijten dat ze niet op tijd leveren", aldus Lees.

Dat de verkoopcijfers achterblijven bij de bedrijfsdoelstelling heeft volgens hem geen gevolgen voor de omzet van Microsofts divisie Entertainment en Devices. Daarvan sloot het boekjaar eind juni. Lees: "Het klinkt misschien wel als een enorm aantal, maar eigenlijk staat de waarde gelijk aan minder dan een maand werk."

Windows Mobile 6.1

De laatste versie van het besturingssysteem, Windows Mobile 6.1, verscheen in april van dit jaar. Een aantal fabrikanten van mobiele telefoons heeft toestellen op de markt gebracht die er op draaien. Onder hen zijn HTC en Samsung. Later dit jaar presenteert Sony Ericsson zijn Xperia X1 die op versie 6.1 draait.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-31T11:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.