Ophef over blauw scherm bij Olympische Spelen

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Bejijng zou op het dak van het stadion een tijd het 'blue screen of death' (Bsod) te zien zijn geweest. Op internet wordt druk gespeculeerd of de foto's bewerkt zijn of niet.

Op internet wordt druk gespeculeerd over een softwarefout tijdens de opening van de Olympische Spelen. Het beruchte blauwe error-scherm van Windows was volgens berichten te zien toen de Chinese ex-gymnast Li Ning tijdens de openingsceremonie omhoog werd gehesen om het vuur aan te steken. Boven zijn zweefroute naar de olympische fakkel zou op het dak van het stadion de geprojecteerde tekst te zien zijn: ‘A problem has been detected and Windows had been shut down to prevent damage to your computer'.

Op forums van verschillende websites zijn foto's te vinden van deze Olympsiche Bsod (blue screen of death). Er wordt druk gespeculeerd of er sprake is van een hoax. Zo vinden verschillende lezers het knap dat het scherm zo duidelijk te zien is ondanks alle lichten in het stadium. Een andere lezer zegt dat het scherm ook te zien was tijdens de uitzending van televisiezender NBC.

XP op de zomerspelen

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing gebruikt de organisatie het besturingssysteem Windows XP en geen Vista. "Als je praat over de Spelen, is de betrouwbaarheid en de beveiliging van de systemen het allerbelangrijkste. Daarmee zetten we Vista niet buitenspel, maar we zijn nu eenmaal al jaren aan het toewerken naar de Olympische Spelen", zei Atos Origin-topman Rob Pols eerder al tegen Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het lijkt bevestigd te zijn, want een lezer op de Gizmodo forums zegt dat hij het op zijn digital recorder heeft kunnen nagaan. Ca. 4uur en 24 min na het begin van de NBC uitzending, is het BSOD scherm te zien.

Check http://gizmodo.com/5035456/blue-screen-of-death-strikes-birds-nest-during-opening-ceremonies-torch-lighting#c7158273

Dat gebeurde ook eens bij een presentatie van Gates, is in ieder geval een beetje humor.

Mooi blauw is niet lelijk ;-)

Ik kan me voorstellen dat ze tientallen of honderden computers hebben gebruikt voor het projecteren van al het grafisch geweld. Op zich is een blue screen dan nog een prima score :-)

Media werd gehost vanaf 110 Axon media servers (http://www.highend.com/products/digital_lighting/axon.asp). Die draaien op XP embedded, dus het zou goed kunnen. Vraag me wel af wat er dan aan de binnenkant op die ring geprojecteerd werd, want alle projectie die ik heb kunnen vinden zat toch echt aan de buitenkant.

Verder ben ik het met Birger eens, met dit soort aantallen (110 servers, 149 projectors) is een zichtbaar foutje een uitstekende score.

"Zo vinden verschillende lezers het knap dat het scherm zo duidelijk te zien is ondanks alle lichten in het stadion."

Die lezers denken vast dat het om projectoren gaat die je bij de electronicazaak om de hoek kan halen ...

Er zijn in de professionele AV wereld genoeg projectoren die dit moeiteloos doen ...

Waarom kijk ik hier niet raar van op?
Waarschijnlijk omdat China het land bij uitstek is van illegale Windows XP software, als het gaat om aantallen van de illegale distributie ter wereld, scoort China het hoogst - en Bill Gates/Steve Balmer weten dat ook.
De B.S.o.D. is waarschijnlijk te danken aan hun eigen Trojans/Mallware.
Ik vind dit wel een hele super gave grap!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-13T11:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.