T-Systems beheert opnieuw mainframe Kadaster

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener T-Systems heeft een vierjarig contract gesloten met het Kadaster, voor de levering van mainframe-, print- en e-maildiensten. Het betreft een verlenging van een eerdere overeenkomst. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

T-Systems en het Kadaster hebben een vierjarig contract gesloten voor mainframe-beheer, print- en e-maildiensten. Het betreft een verlenging van een eerdere overeenkomst. Het contract voorziet in een flexibele vorm van dienstverlening, waarbij wordt rekening gehouden met mogelijke groei en afname van specifieke diensten. Door de flexibele overeenkomst moet overcapaciteit worden vermeden en kosten worden teruggedrongen. De afspraak heeft een looptijd van vier jaar. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. 

In het systeem liggen de Kadastrale gegevens van al het onroerend goed in Nederland opgeslagen. Het varieert van gegevens over de eigenaar tot eventuele beslagen of hypotheken. Voor het opslaan van kadastrale gegevens gebruikt het Kadaster het geautomatiseerde registratiesysteem AKR/HYP, dat op het mainframe draait.

DaimlerChrysler

De dienstverlener levert al meer dan vijfentwintig jaar mainframediensten aan het Kadaster. Dat was in het verleden namelijk in handen van Debis, de automatiseringsdochter van DaimlerChrysler. Dat bedrijf werd in 2001 overgenomen door Deutsche Telekom, die het samenvoegde met zijn eigen ict-tak onder de naam T-Systems.  

Naast de mainframediensten worden print- en e-maildiensten geleverd. Gegevens uit het registratiesysteem worden, afhankelijk van de schaalgrote van de doelgroep, op dvd, papier of via een webdienst aangeboden aan klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-04T11:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.