ICT-afdeling stuurt SP'er CDA-mail

Dit artikel delen:

Door een menselijke fout van een automatiseerder van de provincie Limburg is er e-mail van een CDA-lid terecht gekomen in de inbox van een SP-statenlid. Het SP-lid heeft maandenlang de e-mail van de CDA'er kunnen lezen.

Door een automatiseringsfout heeft een SP-statenlid maandenlang e-mail ontvangen die bestemd was voor een statenlid van het CDA. Volgens een woordvoerder van de provincie is er door een menselijke fout van de ict-afdeling een verkeerde koppeling gemaakt.

Het gaat om mail die verstuurd is naar het provincie-adres van het CDA-lid Harry Huijts. De mail werd ontvangen door SP-statenlid Pierre Diederen. Er is een verkeerde koppeling gemaakt tussen het e-mailadres van Huijts en de inbox van Diederen. Het SP-lid zegt sinds 24 juni e-mail van Huijts te ontvangen. Hij zou het twee keer gemeld hebben aan het CDA.

De woordvoerder zegt dat de fout inmiddels is hersteld. Ook is er gecontroleerd op meer fouten. De provincie werkt met Microsoft Exchange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

End-to-End End-User Encryptie van E-Mail is gegeven de huidige email systemen om vele redenen noodzakelijk. Niet alleen uit veiligheids overwegingen, maar ook om authenticatie en identificatie redenen. Een email systeem dient zodanig te zijn dat de veiligheid van de inhoud gegarandeerd dient te zijn, de echtheid gecontroleerd kan worden, gecontroleerd kan worden dat het bericht of de file niet veranderd is en alleen de correcte ontvanger de email kan lezen. Een operationeel (research) systeem dat dit allemaal ondersteund is te vinden op http://www.swissitpro.ch en gezocht wordt naar het keyword "quantum".

Zeg, kan die R.Heinen niet eens ophouden met pluggen van dat product?
Bij ieder relevant artikel krijg je dezelfde link naar die Zwitserse website.
Stoppen met die SPAM!

Ik wil absoluut niet tussen de SP en de CDA in gaan zitten, maar dit kan nooit het gevolg zijn van een "fout".
Als exchange gecertifeerd professional weet ik heel zeker dat dit het gevolg is van sabotage.
Dit soort fouten gebeuren alleen als de namen erg op elkaar lijken.
Even vergeliken:
Harry Huijts
Pierre Diederen
Verder dan de gelijkenis dat ze beiden twee R's in de voornaam hebben kom ik niet.
Moedwillig dus.

@StopSpam
De gegeven reactie is relevant in de context van het artikel. Daar het systeem waarnaar gerefereerd wordt een research en geen commercieel systeem is, valt dit niet onder "pluggen van een product" maar in deze context nuttige informatie.

Waarschijnlijk wordt de stampei die nu door het CDA gemaakt wordt veroorzaakt omdat ze bang zijn dat de inhoud van de mails bekend wordt. Wat een onterechte beschuldigingen aan het adres van de heer van Diederen Hij zou de mail niet gelezen mogen hebben, enz. Hoe kun je nu beoordelen of een mail op je eigen mailadres niet voor jou bestemd is? Dan zul je het toch eerst moeten openen en lezen. En zelfs dan is het misschien nog niet duidelijk.
Nee, een kat (in dit geval veel CDA-katten) in het nauw maken rare sprongen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-22T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.