Microsoft en Micro Focus in migratie-alliantie

Softwareproducenten Micro Focus en Microsoft zijn een alliantie aangegaan. Die maakt de migratie van mainframe-toepassingen naar een Microsoft Windows-omgeving mogelijk met behulp van .Net-technologie.

"Dankzij de nieuwe alliantie kunnen bedrijven hun toepassingen van mainframes overzetten naar een moderne Intel-architectuur en een Windows Server-platform", zo stellen de twee partners. Ze willen naar eigen zeggen gebruikers helpen om de hoge onderhouds- en moderniseringskosten van hun 'legacy mainframe'-omgeving te drukken.
 
Het hergebruiken van bestaande mainframe-toepassingen in geschikte Windows-omgevingen levert volgens Micro Focus en Microsoft een besparing op die kan oplopen tot 50 procent. Bovendien zouden klanten al hebben aangegeven dat dergelijke migraties ook hun prestaties verbeteren, waardoor ze hun kernprocessen zonder grote extra investeringen kunnen verbeteren.
 
De nieuwe 'Mainframe Transaction Option' van Micro Focus Enterprise Server maakt deel uit van de technologische basis onder de nieuwe alliantie. Enterprise Server maakt het mogelijk om Cics/Cobol mainframe-toepassingen te migreren naar en in te zetten op het Windows-platform. Wanneer een toepassing eenmaal is overgezet, kan ze worden uitgebreid met behulp van het .Net Framework, SQL Server 2000, XML en Web services.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-09T13:40:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.