Hostingproviders Pins en Apcare fuseren

Dit artikel delen:

De Nederlandse hostingproviders Pins en Apcare fuseren. De combinatie gaat verder onder de naam Pins. Door de fusie wil het nieuwe bedrijf een aantrekkelijker werkgever zijn, profiteren van schaalvergroting en doorgroeien naar het marktleiderschap in Nederland.

Jan Willem des Tombe, die 'chief executive officer' is van het 'nieuwe' Pins, wil niet aangeven wat de nieuwe aandeelverhoudingen zijn. Hij benadrukt dat het geen overname is van het kleine Apcare door het grotere Pins. Ook Michiel de van der Schueren, bestuurder van Apcare, zegt dat het wel degelijk om een samensmelting gaat. "Alle aandeelhouders blijven in het bedrijf. Niemand wordt uitgekocht. Beide organisaties gaan in elkaar op en er zal ook geen strijd om dubbele poppetjes ontstaan. Deze fusie gaat niet gepaard met een ontslaggolf."

Dat het fusiebedrijf de naam Pins draagt, is logisch, vindt De van der Schueren. Apcare is zeven jaar oud en telt 28 medewerkers; Pins is al twaalf jaar actief en telt ruim veertig werknemers. "Gevoelsmatig kies je dan voor het wat oudere, grotere bedrijf als naamgever."

Suf investeren

Pins (Perfect InterNetworking Solutions) en Apcare leveren hostingdiensten aan met name Nederlandse overheidsinstellingen en midden- en kleinbedrijven. De partijen huren daarvoor datacentracapaciteit ('beton, stroom, airco en een ip-uplink') in. Pins doet dat bij KPN (Schiphol-Rijk), Interxion en Telecity/Redbus; Apcare bij KPN (Schiphol-Rijk) en InterXion. Door samen te gaan verwachten beide partijen te kunnen profiteren van schaalvergroting. "We kunnen onze netwerkinfrastructuren in elkaar schuiven en houden één efficiëntere, grotere infrastructuur over", zegt Des Tombe.

Ook investeringen kunnen zo beter worden gespreid, stelt De van der Schueren. "Denk aan netwerkcapaciteit, datacenteroperaties en beveiliging. We investeren ons helemaal suf in Vmware: die software is hip." Schaalvergroting betekent ook een uitbreiding van de diensten aan klanten. Beide zijn actief in beheerdiensten. Daarbij is Pins gespecialiseerd in webhosting en Apcare in software-as-a-service- en uitbestedingsdiensten. Des Tombe verwacht met de combinatie een versnelde groei te kunnen inzetten als beheerder van e-handel-infrastructuren. In 2008 komt de geconsolideerde omzet uit op - naar verwachting - circa 11 miljoen euro.

Consolidatie

De van der Schueren is niet benauwd de concurrentie aan te moeten gaan met grote partijen als KPN/Getronics, BT of Atos Origin. "Dat soort grote bedrijven trekken een ander type klanten aan dan die wij bedienen. Olifanten dansen nu eenmaal graag met olifanten. Pins is kleiner, maar flexibeler en minder bureaucratisch. Onze klanten vragen om snelle migratietrajecten en die kunnen wij uitvoeren."

De concurrentie komt vooral van de kleinere hostingleveranciers (zie: www.dhpa.nl). Des Tombe beschouwt de krachtenbundeling van Pins en Apcare als een belangrijke stap in de consolidatie van de Nederlandse hostingsector. Nieuwe fusies of overnames in deze sector worden dus verwacht.

"Een laatste voordeel van de fusie is dat we als werkgever aantrekkelijker worden", stelt De van der Schueren. "De arbeidsmarkt is krap en om medewerkers te behouden moeten we een aantrekkelijk loopbaanpad kunnen bieden. Door de fusie worden we groter, zijn er meer carrièremogelijkheden, bedienen we afwisselender en grotere klanten en zullen we meer geld steken in trainingen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-24T15:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.