Getronics wil in 2010 drie miljoen werkplekken beheren

Dit artikel delen:

Het aantal werkplekken dat door Getronics wordt beheerd moet in 2010 zijn gegroeid van twee miljoen naar drie miljoen. De ict-dienstverlener zet in op standaard werkplekbeheer. "Wij bieden klanten een Chinees menu."

In 2010 wil Getronics verantwoordelijk zijn voor het beheer van drie miljoen werkplekken wereldwijd. Dat zegt Getronics-topman Jos Schoenmaker in In Tune, het magazine voor klanten en relaties van de dienstverlener. Nu beheert het bedrijf twee miljoen werkplekken.

De dienstverlener zet in op standaard werkplekbeheer. Beheer  van maatwerksoftware wordt overgelaten aan andere bedrijven. Door die focus moet het bedrijf in 2010 weer winst maken. Zo werd de divisie Business Application Services onlangs verkocht aan Capgemini.

Chinees menu

Getronics wil een totale werkplek verkopen waarin het voorziet in it en telefonie. "Als je de werkplek ziet als een diner, dan bieden wij klanten een Chinees menu. Ze kunnen zelf hun maaltijd samenstellen uit meerdere standaardgerechten", zegt Schoenmaker.

De dienstverlener investeert ook flink in adviesdiensten en zet Getronics Consulting als een apart label in de markt. Getronics-ceo Erik van der Meijden: "Zo gaat het niet op in het grote geheel. En kunnen we deze activiteit beter profileren." Volgens de ceo is de consultancy-tak  als apart bedrijfsonderdeel attractiever en herkenbaarder voor hoogopgeleid personeel.

Computable-seminar

Praktijkverhalen horen over werkplekbeheer? Beheerders vertellen over hun ervaringen en projecten op het Computable-seminar Werkplekbeheer, dat op 29 oktober plaatsvindt in Amsterdam. Leer van je collega's, stel hun vragen en deel je eigen ervaringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-25T12:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.