Windows 7 komt mogelijk al in 2009

Microsoft heeft nog geen officiële datum onthuld voor de komst van Windows 7, maar enkele topmensen van het bedrijf spreken van eind 2009. Eerder had senior vice-president Bill Veghte gezegd dat de Vista-opvolger in 2010 uitkomt.

De opvolger voor Windows Vista is in de maak, maar er is verwarring over wat het wordt en wanneer het uitkomt. Microsoft heeft al verklaard dat Windows 7 voortbouwt op Vista. Senior vice-president Bill Veghte liet dat weten in een openbare brief aan klanten. Daarbij meldde hij ook dat Windows 7 in 2010 op de markt moet komen.

Nu is echter bekend geworden dat Microsoft een vroege proefversie van Windows 7 eind oktober al uitdeelt op zijn ontwikkelaarsbijeenkomst PDC (professional developers conference) in Los Angeles. Daarbij is ook speculatie opgedoken dat die volgende Windows-versie mogelijk eind 2009 al uitkomt. Berichten over een vervroegde datum zijn gebaseerd op bronnen binnen Microsoft.

Beta 1 in december?

Microsoft deelt de alpha-versie van Windows 7 ook uit op zijn WinHEC-bijeenkomst (hardware engineering conference) die een halve maand na PDC plaatsvindt. Het gaat om dezelfde vroege versie van het pc-besturingssysteem. Beide bijeenkomsten zijn al vaker door Microsoft gebruikt om proefversies van zijn producten uit te delen.

De uit te delen proefversie is uit de zogeheten Milestone 3-serie. Volgens online bronnen zoals Microsoft-watcher Mary Jo Foley staat er geen Milestone 4 gepland, wat dus zou betekenen dat de eerste beta-versie nabij is. Zij bespeurt ook een versnelling in de ontwikkelactiviteiten van Microsoft voor Windows 7.

Beta 1 zou eind dit jaar al kunnen verschijnen, aldus de nu opgelaaide speculatie. Beta 2 is dan goed mogelijk tegen het midden van 2009 waarna een definitieve uitvoering eind dat jaar volgt. Aanvankelijk leek de Vista-opvolger gepland voor 2011, zo lieten woordvoerders weten in reactie op eerdere geruchten dat 2009 het doel was.

Op de valreep

Overigens heeft Microsoft zo'n productlancering op het einde van een kalenderjaar ook al gedaan met Windows Vista. Dat bleek echter niet goed haalbaar qua dvd-productie en voorinstallatie op pc's van de diverse pc-leveranciers.

Vista is toen in november 2006 beschikbaar gekomen voor zakelijke gebruikers die een bedrijfslicentie hebben. Zij konden het nieuwe besturingssysteem downloaden en dan installeren. Begin 2007 kwam Vista op de markt voor consumenten en voor bedrijven die Windows op nieuwe pc's of als los product kopen. Formeel is Vista dus wel gelanceerd in 2006.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop dat die screenshot nep is. Wat een ruimteverspilling.

Ze hadden beter kunnen melden dat het voortborduurt op de Windows Server 2008 Core, dat had meer vertrouwen gewekt.

Maar goed, tegen de tijd dat Windows 7 uitkomt zijn dan in ieder geval de meeste hardware-fabrikanten wel zo ver dat ze fatsoenlijke drivers hebben. Dat was het grootste probleem bij Vista. Helaas zijn er nog steeds bedrijven die er schijt aan hebben of reeds verkochte hardware werkt onder Vista.

Ik kan mijn Nokia E65 nog steeds niet updaten, en de drivers van de ToUCam Pro II van Philips zullen ook nooit worden gemaakt. Doe het maar met de XP drivers zeggen ze dan.

http://www.vistainfo.nl/vista_workshops/vista_workshops/synchroniseren_met_uw_mobieltje.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-29T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.