Windows 7 komt drie jaar na Vista

Microsoft brengt Windows 7 begin 2010 op de markt. De planning voor de nieuwe Windows-versie is dat die uitkomt drie jaar na het uitkomen van Vista. Die huidige versie is in januari 2007 voor het algemene publiek verschenen.

De opvolger voor Windows Vista komt drie jaar na die huidige versie op de markt. Microsoft houdt vast aan die eerder gestelde periode van drie jaar na de voorganger. Een woordvoerder voor het bedrijf meldt dit aan Computable. Dit is in reactie op berichten dat Windows 7 wel eens eind 2009 al zou kunnen uitkomen. Microsoft is dus niet van plan af te wijken van de eerder gecommuniceerde planning, die uitgaat van begin 2010.

Algemene beschikbaarheid

Windows Vista is voor de zakelijke markt al in november 2006 beschikbaar gekomen. Drie jaar na die productlancering zou dus uitkomen op eind 2009. Microsoft neemt echter de algemene beschikbaarheid (general availability) van die Windows-versie als uitgangspunt, bendadrukt de woordvoerder. Dat is dus het moment waarop Vista verkrijgbaar was voor alle Microsoft-klanten.

De algemene beschikbaarheid van Vista is eind januari 2007 met veel bombarie gepresenteerd op Times Square in New York. Microsoft-topman Bill Gates en ceo Steve Ballmer onthulden daar het langverwachte Vista tegelijk met de nieuwe 2007-versie van applicatiepakket Office. Inmiddels is ook het eerste pakket verbeteringen en patches (service pack 1, SP1) voor Vista verschenen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat plaatje van Windows7 Desktop:
Leuke taakbalk - zeker goed gejat van Apple niet?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-01T08:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.