Atos Origin regelt werkplekken ministerie OCW

Werkplek

De komende vier jaar gaat ict-dienstverlener Atos Origin ruim 3700 werkplekken op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) en enkele gelieerde organisaties beheren. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van minimaal 45 miljoen euro.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) besteedt zijn werkplekbeheer uit aan Atos Origin. Het betreft het beheer van ruim 3700 werkplekken, voor telefonie, netwerken en centrale voorzieningen als beveiliging, gegevensopslag en het hosten van toepassingen. Ambtenaren tekenden met de ict-dienstverlener een vierjarig contract ter waarde van tenminste 45 miljoen euro. In het contract is de mogelijkheid tot verlening van maximaal zeven jaar voorzien.

Naast kerndepartement OCW vallen onder het outsourcingscontract ook de werkplekken bij aanverwante onderdelen zoals de Inspectie van het Onderwijs, de Erfgoedinspectie en de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. Het ministerie verwacht door de uitbesteding een betere uitwisseling van kennis en informatie binnen het departement en de aan OCW-gerelateerde organisaties.

De uitbesteding werd voorafgegaan door een Europese aanbestedingsronde.

Seminar werkplekbeheer

Praktijkverhalen horen over werkplekbeheer? Beheerders vertellen over hun ervaringen en projecten op het Computable-seminar Werkplekbeheer, dat op 29 oktober plaatsvindt in Amsterdam. Leer van je collega's, stel hun vragen en deel je eigen ervaringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-03T09:25:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.