Microsoft verlengt downgrade naar XP

Dit artikel delen:

Bedrijven die een pc kopen met Windows Vista Business en Windows Vista Ultimate kunnen nog tot 31 juli 2009 hun besturingssyteem downgraden naar Windows XP. De softwaregigant heeft de regeling daartoe zes maanden verlengd.

 Microsoft verlengt de regeling voor hardwareleveranciers waardoor pc's en notebooks van Windows Vista naar Windows XP zijn te downgraden. De verlenging bedraagt zes maanden. Tot 31 juli 2009 mogen pc-leveranciers (oem's en system builders) Windows XP op een aparte cd meeleveren. Hiermee kunnen gebruikers omschakelen van Vista naar XP Professional.

Deze regeling geldt alleen voor gebruikers van Windows Vista Business en Windows Vista Ultimate.  Na 31 juli kunnen gebruikers een downgrade-cd naar XP bij Microsoft aanvragen. Kennelijk blijft XP een populair besturingssysteem bij eindgebruikers.

Vista-campagne

De verlenging komt vlak na een Vista-campagne die Microsoft driehonderd miljoen dollar heeft gekost. Hierbij werden gebruikers opgeroepen over te schakelen naar Windows Vista. Microsoft werkt inmiddels aan Windows 7, de opvolger van Vista. Dit systeem verschijnt in 2010 op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Plak er dan gewoon nog een jaar aan, dan kunnen de mensen Vista tenminste helemaal overslaan.

Er van uitgaande natuurlijk dat je dat extra jaar niet voor niets wacht op een nieuwere Windows uitvoering die vooralsnog onder de motorkap nog steeds een Windows Vista uitvoering is (en blijft), maar dan in een ander sausje gegoten. Voor de een zal dit wachten misschien beloond worden met een nieuw OS die voldoet aan een bepaald beeld/verwachting die men daarbij heeft. Vooralsnog moet ik nog maar zien of deze verwachting waargemaakt zal worden met Windows 7. De tijd daartussen vul ik echter wel op door alvast alternatieve OS omgevingen uit te testen. Door smaken te "proeven" weet je tenslotte toch pas echt wat je "lekker" vindt?

Inderdaad Peter, wie proeft die vindt... en ik heb gevonden (CentOs)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-06T15:52:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.