Nieuwe Windows-versie krijgt naam Windows 7

Dit artikel delen:

De werknaam van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft wordt ook de officiële naam van het product. De opvolger van Windows Vista gaat Windows 7 heten.

De opvolger van het besturingssyteem Windows Vista krijgt de naam Windows 7. Het project had al deze werknaam. Ontwikkelaar Mike Nash laat dit op een blog weten. "Het is het juiste tijdstip om aan te kondigen dat we de volgende versie van Windows officieel Windows 7 noemen."

Het is volgens Nash de eerste keer dat Microsoft ervoor kiest een nieuwe Windows-versie onder de werknaam vrij te geven. De reden daarvoor is het gemak. "De afgelopen jaren hebben we Windows op verschillende manieren benoemd. We hebben versienummer gebruikt, bijvoorbeeld Windows 3.11, of data, zoals Windows 98, of met inspirerende titels, zoals Windows XP of Windows Vista."

Zevende versie

Nash vindt deze strategie geen goede. "Omdat we niet elk jaar een nieuwe versie van Windows leveren, is dit onzin. En ook het verzinnen van inspirerende titels doet geen recht aan wat we proberen te bereiken", schrijft hij. De ontwikkelaar schrijft dat dit de zevende versie is van het besturingssyteem. Het is daarom logisch om er het cijfer zeven achter te zetten.

De opvolger voor Windows Vista komt drie jaar na die huidige versie op de markt. Microsoft houdt vast aan die eerder gestelde periode van drie jaar na de voorganger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het maar een vreemde merkenstrategie. Daar steeds maar weer te veranderen van soort naamgeving lijkt het erop dat ze toegeven dat de vorige naamgeving niet gewerkt heeft. Dat is toch wel een zwaktebod. Het enige voordeel is dat de naam Windows 7 al enige bekendheid heeft door de vele berichtgeving hierover.

Het zal mij eerlijk gezegd een biet zijn hoe de nieuwe versie van Windows heet, als het eindelijk maar eens snel opstart! Dat blijft tot op heden helaas nog steeds een drama.

Er zit toch wel een vast component in de merkenstrategie van Microsoft: het blijft iig 'Windows' heten... ;-)

Windows systemen zijn zo goed als de software die erop draait ..dus Lusde als jij 100 en meer programmas hebt die samen met windows opstart, dan wordt ie langzaam.
Typ eens msconfig in bij uitvoeren en ga naar opstart en schakel al die spyware uit die met windows opstart en je zult een blije gebruiker zijn.

Wat Windows 7 betreft..wat ik ervan heb gezien tot nu toe ..is het een bijgewerkte Windows vista (windows Seven Milestone beta 2)die nu op 1 van mij pc's draait..ziet er best gelikt uit en start rap op met niet al te veel programmas in je opstart sector en natuurlijk geen norton Antivirus..maar een beter alternatief als Bitdefender.

Uiteraard zal er in de komende tijd nog veel veranderen als het gaat om Windows Seven(7) .

Uiterlijk zal erop gebasserd zijn dat mensen met hun vingers meer zal kunnen doen..dus toutch screen is de toekomst..om zo ook de dommen (pc analfabeten) een kans te geven ook hun digitale leven te gaan gebruiken.

Dus mensen begin te sparen voor je toekomst pc.

Studio48
Alg Directeur : Puck Darlington


Als je het ziet als de volgende versie in de NT lijn kom ik op versie 8. na NT 4 kwam W2k (NT5) daarna XP (NT6) en Vista (NT 7).
Als je de oude windowslijn volgt vanaf 3.11 via 95 tot Me dan kom je inderdaad op versie 7. Ik mag hopen dat het nieuwe systeem niet gezien moet worden als de opvolger van Windows Me.

1. Windows 3.11
2. Windows 95
3. Windows 98
4. Windows ME
5. Windows XP
6. Windows Vista
?????

Och mijn God, je houdt je hart vast. Als MacIntosh gebruiker hebben wij OS 7 al zo'n 8, 9 achter ons gelaten. Als dit illustratief is voor de nieuwe Windows software (na het oorverdovend succes van Windows Vista) staat de computerwereld nog wat te wachten.

@Ricardo:
1. Windows 1.0
2. Windows 2.0
3. Windows 3.10 /3.11 (Windows for Workgroups)
WindowsNT 3.50 /3.51
4. Windows 95 /98 /98 Second Edition
WindowsNT 4.0
5. WindowsNT 5.0 = Windows 2000 (Millenium Edition)
WindowsNT 5.1 = Windows XP
WindowsNT 5.2 = Windows 2003 Server (WinXP-SP1a)
6. WindowsNT 6.0 = Windows Vista
WindowsNT 6.1 = Windows 2008 Server (Vista-SP1)
7. WindowsNT 7.0 = Windows Seven

"Het ziet er gelikt uit." Ja, en? Ik zit niet te wachten op mooie plaatjes als ik opstart. Wat ik wil is een OS dat niet teveel van zijn eigen zooi laad zonder dat de gewone gebruiker daar direct invloed op heeft. Het is van de zotte dat er programma's worden ge?nstalleerd zoals bijvoorbeeld messenger zonder dat daar tijdens de installatie al dan niet voor gekozen kan worden.
MSCONFIG, prima oplossing vooral als er van die halsstarrige progjes zijn die er elke keer weer in terug komen, dit kun je dan wel weer blokkeren met een andere ingreep, maar volgens mij zou dat gewoon via msconfig moeten kunnen. Ik gebruik liever (voor zover van toepassing) GPEDIT.MSC om functies/applicaties aan of uit te zetten en evenueel op te laten starten.

We wachten het wel weer af, Windows 7: doen alle printers het nog? Problemen met toegang tot een XP/Vista netwerk? Branders die niet meer werken? Applicaties die niet meer willen? We kennen het allemaal al.

Bij voorbaat succes gewenst aan iedereen

@Mark Peter

01. Windows 1.x
02. Windows 2.x
03. Windows 3.x (inclusief Windows for Workgroups 3.11)
04. Windows NT 3.1
05. Windows NT 3.50 / 3.51
06. Windows 95 (inclusief 95a/95b/95c)
07. Windows 98 / 98 Second Edition
08. Windows NT 4.0
09. Windows Millenium Edition
10. Windows 2000 (aka Windows NT 5.0)
11. Windows XP (aka Windows NT 5.1)
12. Windows Server 2003 Series (aka Windows NT 5.2)
13. Windows Vista (aka Windows NT 6.0.6)
14. Windows Server 2008 Series (aka Windows NT 6.0.6)
15. Windows Seven (aka Windows NT ?.?)

@GJ
De zaken die jij aangeeft zijn Microsoft allang opgevallen. Vandaar dat de nieuwe Windows versies op basis van MinWin moeten worden gemaakt. Het is alleen te hopen dat men dit al klaar heeft voor Windows Seven.

Wat betreft of de huidige hardware ondersteunt is, dan zal je echt bij de fabrikant van de hardware moeten zijn. Microsoft kan een minimalistische driver mee leveren, maar hoeft dat absoluut niet.

@Nico. Ja vast, want alle bedrijven gaan zeker hetzelfde om met versienummering.

OSX 10 is inmiddels 7,5 jaar oud, dus zo vernieuwend is Apple ook niet meer, en dat voor drie keer zoveel geld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-14T10:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.