Getronics presenteert nieuw gezicht

Dit artikel delen:

Getronics laat de naam Pinkroccade in de Benelux vallen. De naam van de automatiseerder wordt overal ter wereld Getronics, met als subtitel 'a KPN company'. Ook wordt Getronics Consulting als apart merk in Nederland neergezet. De merknaamaanpassingen gaan gepaard met de invoering van een nieuwe huisstijl.

Ter gelegenheid van het nieuwe-gezicht-naar-buiten-toe trakteerde Getronics vanochtend nietsvermoedende treinreizigers op een minimusical. Plaats van handeling: Utrecht CS, waar een aantal studenten van de Tilburgse Musicalfactory de start van de nieuwe campagne 'More Fans Every Day' zingend en acterend inluidde (zie kader).

In het kader van de restyling is gekozen om wereldwijd één naam aan te houden: Getronics. De in de Benelux gebruikte bedrijfsaanduiding Getronics Pinkroccade verdwijnt. Volgens communicatiedirecteur Jolanda Peek bleek uit een imago-onderzoek van het bureau Blauw dat de naamsbekendheid van Getronics op de Nederlandse ict-dienstenmarkt het hoogst is, maar die van Getronics Pinkroccade heel laag. Pinkroccade als losse naam scoort zelfs nog hoger dan de gecombineerde bedrijfsnaam.

"We hebben nog overwogen om de naam Getronics in zijn geheel te laten vallen en als KPN door te gaan, maar KPN heeft op de it-dienstenmarkt nauwelijks naamsbekendheid. Vandaar dat besloten is de naam Getronics wereldwijd te blijven gebruiken."

Informatiestromen

Behalve de naamaanpassingen is er ook een nieuwe huisstijl met logo. De zwarte kleur ervan appelleert volgens Peek aan het grootzakelijke karakter van de commerciële activiteiten van het bedrijf. In het logo bestaat de o van Getronics uit gekleurde strepen die op de website bewegen. "Die strepen staan voor informatiestromen. Voor zover mij bekend is het voor het eerst dat een ict-dienstverlener zo'n online perspectief gebruikt in zijn uitingen", aldus Peek.

Zij wil niet exact aangeven hoeveel geld de rebranding kost, "maar het woord miljoen hangt er zeker aan. Het is een omvangrijke klus die gefaseerd plaatsvindt. Al het papier moet bijvoorbeeld worden aangepast, tot de applicatieformulieren aan toe. Onze vijf regiopanden krijgen andere logo's en ook de bedrijfswagens worden gerestyled." Getronics telt zo'n 800 bedrijfsauto's, maar er moet ook een aanzienlijk deel van het KPN-wagenpark worden 'omgekat'. Per 1 januari stappen namelijk circa 3500 KPN'ers over naar Getronics om daar het werk voor de grootzakelijke markt voort te zetten.

Sublabel

Getronics (totaal 23.000 medewerkers, omzet 2,5 miljard euro) richt zich wereldwijd op werkplekdienstverlening en staat momenteel qua marktpositie op de vierde plek. In de Benelux (10.000 werknemers) is het standaard dienstenaanbod groter en biedt het bedrijf werkplekbeheer, datacenter- en hostingservices en adviesdiensten (over bijvoorbeeld migraties of beheermethodieken).

Deze laatste tak wordt in Nederland apart gepresenteerd onder het sublabel Getronics Consulting. Peek: "Daarmee willen we aangeven dat het meer is dan standaard-advisering. Ook krijgt dit onderdeel een eigen gezicht om zich sterker te presenteren op de krappe arbeidsmarkt." Bij Getronics Consulting werken zo'n 1500 man. Grootste concurrent is Atos Origin.

Minimusical

De Tilburgse musical-studenten brachten het volgende Getronics-lied op Utrecht CS ten gehore:

Vandaag is zo'n dag
Waarop niks gaat zoals ik zou willen
Ik voel me niet goed
Niks gaat zoals het moet
Waarom zou ik m'n energie nog verspillen...

't is niet zo donker als het lijkt
Open je ogen en wat blijkt
Een zee van mogelijkheden als je maar goed kijkt
Behoefte aan een uitlaatklep
Bezoek het wereld wijde web
Vind een schat aan informatie
Vind een bron van inspiratie!

Refrein:
Zoveel dingen lijken als vanzelfsprekend te gaan
Zoveel nemen wij voor lief
Technologie speelt echt zo'n grote rol in ons bestaan
Altijd in beweging en innovatief

"M'n trein heeft vertraging, oh wat een frustratie!"
Koor: De conducteur geeft u actuele reisinformatie
"Hoe rijd ik naar Dordrecht, daar moet ik straks zijn?!"
Koor: De route vind je snel online
"Geen geld voor een taxi, straks kom ik te laat!"
Koor: Haal dan wat geld uit de pinautomaat
"Dat liedje, je weet wel, dat vind ik zo vet!"
Koor: Download muziek van het internet

Herhaling refrein

Digitale informatie
Beveiliging en identificatie
Verwerking van salarisgegevens
Betalingstransacties online en tevens
Beschikbaar houden van websites
Van uw dagelijkse krant
Getronics maakt het mogelijk,
Staat keer op keer garant
GETRONICS!!

Getronics-lied

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

heel orgineel bedacht, leuk hoor.
zie de reacties van de andere reizigers..
hahaha

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-14T17:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.