CAO-overleg Getronics eind dit jaar hervat

Dit artikel delen:

Om de restyling luister bij te zetten organiseerde Getronics een minimusical op Utrecht CS. Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=7weRC3_snuQ

Eind dit jaar zullen de cao-onderhandelingen tussen Getronics en de vakbonden weer worden hervat. Dat verwacht zegsvrouw Jolanda Peek. Een nieuwe cao is wenselijk met het oog op de komst van ruim 3000 KPN'ers naar de automatiseerder op 1 januari 2009. Dit KPN-personeel beschikt wél over een vernieuwde cao.

Sinds de werkgever de gesprekken eind april opschortte, bevindt het cao-overleg tussen Getronics en de vakbonden zich in een impasse. Jolanda Peek, directeur communicatie bij Getronics, verwacht dat het overleg over een nieuwe cao eind dit jaar weer wordt hervat.

Rust aan het cao-front is zeker wenselijk gezien de komst van ruim 3000 KPN'ers naar Getronics op 1 januari 2009. Zij beschikken wél over een vernieuwde cao die tot eind 2009 loopt. Van de 10.000 medewerkers die Getronics dan telt, zou dan eenderde van de medewerkers wel een cao hebben en tweederde niet. "Het KPN-personeel wordt gedetacheerd naar Getronics. Pas in een veel later stadium zal er worden gesproken over het gelijktrekken van de arbeidsvoorwaarden", stelt Peek.

Integratie

Van KPN komen drie onderdelen: KPN ICT Services, KPN Corporate Solutions en Sales Corporate Market. Het eerste onderdeel levert datacenter- en hostingdiensten, vergelijkbaar met die van Getronics, online software, en bedrijfscommunicatieoplossingen, zoals PABX en IPBX, een managed ip-omgeving en narrowcasting. Het tweede onderdeel beschikt over een outsourcings-telecomportfolio en het derde onderdeel is het verkoopapparaat voor de grootzakelijke markt.

Dit laatste onderdeel is overigens al afgelopen zomer geïntegreerd in de Getronics-organisatie. "Wij kregen van klanten signalen dat ze niet met twee verkoopafdelingen te maken wilden hebben. Daarom hebben we deze club eerder geïntegreerd, zodat klanten één contactpersoon blijven houden."

De datacentra (cybercenters) van KPN worden ook geïntegreerd in de Getronics-organisatie. Daar waar Getronics zich richt op de grootzakelijke markt (de top 500 van bedrijven en organisaties) zal KPN de ict-activiteiten voor het midden- en kleinbedrijf uitvoeren. Voor eventuele datacenter-diensten gaat KPN voortaan gebruik maken van de rekencentra van Getronics, aldus Peek .

In- en uitstroom

Momenteel telt Getronics in de Benelux zo'n tienduizend medewerkers. Door de verkoop van de applicatiedivisie gaan er dit jaar nog 3500 man naar andere eigenaren. Daartegenover staat dus de komst van 3500 KPN-personeelsleden. Die in- en uitstromen heffen elkaar op.

Getronics kondigde gisteren een restyling aan. De aparte naam Getronics Pinkroccade voor de Benelux is komen te vervallen. De naam van de automatiseerder wordt overal ter wereld Getronics, met als subtitel 'a KPN company'. Ook wordt Getronics Consulting als apart merk in Nederland neergezet. De merknaamaanpassingen gaan gepaard met de invoering van een nieuwe huisstijl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-15T13:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.