Managed hosting door True

Novell koopt maker van beheersoftware

 

Datacenter

Novell breidt zijn beheerportfolio uit met de aankoop van Managed Objects. Dat bedrijf maakt beheersoftware voor diensten en applicaties. Reden voor de aankoop is de beheersoftware voor datacenters van Managed Objects.

Novell heeft de beheerdivisie uitgebreid. De Linux-leverancier heeft het bedrijf Managed Objects gekocht. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Het portfolio van Managed Objects bestaat uit producten die ict-afdelingen kunnen inzetten om diensten en applicaties te beheren en te monitoren. De reden van Novell om het bedrijf te kopen is de beheersoftware voor datacenters. Het bedrijf wordt toegevoegd aan de Systems and Resource Management-divisie.

Openheid en onafhankelijkheid

"Novell en Managed Object passen bij elkaar, omdat ze hetzelfde idee hebben over openheid en leverancieronafhankelijkheid", zegt Managed Objects-ceo Siki Gunta. Tim Grieser, analist bij IDC, denkt dat de aankoop ervoor zorgt dat Novell eerder wordt uitgenodigd om te spreken over het datacenter. Eerder werd er niet zo snel aan de leverancier gedacht. "En het maakt Managed Objects betrouwbaarder voor klanten die twijfels hebben bij het in zee gaan met een kleiner bedrijf", aldus de analist.

In februari kocht Novell PlateSpin voor 205 miljoen dollar. Ook dit bedrijf maakt beheersoftware voor datacenters.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2740640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×