Financiële crisis biedt ICT-beheerder kansen

Dit artikel delen:
Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Ict-beheerders hoeven zich niet druk te maken over de financiële crisis. Zij moeten de crisis juist gebruiken. Volgens Forrester-analist Simon Yates biedt de crisis de ict-beheerder mogelijkheden.

De financiële crisis biedt de ict-beheerder kansen. Dat zegt Simon Yates, analist bij Forrester Research. Hij verwacht geen dramatische daling van de ict-uitgaven. "De ict-uitgaven zullen groeien, maar minder snel dan eerdere jaren. Voor organisaties die zelf het beheer van de ict uitvoeren, biedt deze situatie kansen. Maar dan moeten de tips wel op de juiste manier worden uitgevoerd."

Maak gebruik van het tijdstip, zegt Yates. Bedrijven moeten toch jaarlijks vernieuwingen doorvoeren in hun ict-infrastructuur. "Leveranciers denken nu minder te verkopen en zullen daarom veel eerder korting geven." Maak daarvan gebruik, adviseert de analist.

Meer automatiseren en consolideren

Daarnaast willen leveranciers graag laten zien wat ze voor je kunnen betekenen, juist in slechte tijden. Daarom is het nu tijd om meer te automatiseren en te consolideren, vindt Yates. "Budget en personeel dat je hebt vrijgemaakt door eerdere consolidatie- en automatiseringspogingen, kun je inzetten voor nieuwe projecten. Zeg leveranciers dat je geen tijd meer hebt voor onbetrouwbare plannen en knip-en-plak-presentaties, maar dat ze hun beste mensen op het project moeten zetten."

Ook kun je de organisatie nu laten zien dat ict bijdraagt aan een goede bedrijfsvoering, zegt hij. "Neem deze kans om te laten zien dat je kunt bijdragen in moeilijke tijden." Er wordt steeds meer geëist van de ict-afdeling, terwijl het budget niet evenredig groeit. "Je hebt daarom de ervaring om ieder jaar meer te doen met minder budget."

Meer doen met minder budget

Analisten voorspeleden eerder al dat het ict-budget in 2009 wel stijgt, maar niet zo hard als voorgaande jaren. Bedrijven zullen meer moeten doen met minder budget. IDC-analist Peter Vermeulen: "Steeds meer bedrijven kiezen ervoor diensten uit te besteden, wat zorgt voor een groei van de ict-markt. Het budget van de eigen ict-afdeling wordt kleiner." Ook Adriaan Meij van onderzoeksbureau AME Research denkt dat de omzet van dienstverleners stijgt.  "Dat komt waarschijnlijk door de opdrachten die vorig jaar nog zijn binnengehaald."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-27T11:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.