Eurofiber besteedt ICT-beheer uit aan Valid

Dit artikel delen:

Eurofiber, leverancier van glasvezelverbindingen en ethernetdiensten, besteedt het beheer van honderd werkplekken en de verdere ondersteuning van zijn ict uit aan ict-dienstverlener Valid. De kabelaar koos voor de uitbesteding om de schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Voorheen had het bedrijf ook al een contract met een externe partij.

Kabelaar Eurofiber besteedt zijn ict uit aan Valid. De twee partijen hebben daartoe een driejarige overeenkomst getekend. De ict-dienstverlener wordt verantwoordelijk voor ondersteuning van de ict-activiteiten en het beheer van honderd werkplekken bij Eurofiber. Er wordt niet bekend gemaakt wat Eurofiber voor het contract betaalt. Het contract gaat per 1 januari 2009 van start.

"Als we zelf het beheer van de honderd plekken hadden moeten verzorgen, hadden we een minimale bezetting nodig van drie werknemers. Een andere partij biedt veel meer schaalvoordeel. Zij zorgen dat de mensen genoeg kennis hebben en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de markt", zegt ict-manager Egon Kosters van Eurofiber.

Het klikte goed

De netwerkaanbieder koos voor Valid omdat ze flexibel en pragmatisch waren in de onderhandelingen. "We waren ook in overleg met een andere partij. Qua prijs en dienstverlening was er weinig verschil. Met Valid klikte het goed", aldus Kosters.

Eurofiber had voorheen ook externen in huis voor het beheer van de ict. Het contract met deze andere partij is beëindigd. Nu werkt Valid op detacheringbasis bij de kabelaar. Dit contract wordt per 1 januari 2009 omgezet in een contract met resultaatverplichting.

Eurofiber verzorgt na 1 januari 2009 alleen nog het functioneel applicatiebeheer. Het systeem- en werkplekbeheer is uitbesteed aan Valid. Het technisch applicatiebeheer is uitbesteed aan de leverancier van deze applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-07T15:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.