Utrecht standaardiseert 4500 werkplekken

Dit artikel delen:

Sindskort heeft Gemeente Utrecht heeft nu een centrale ict-afdeling. Eerder hadden de twaalf verschillende diensten elk hun eigen afdeling, infrastructuur en applicaties. Dat is nu gestandaardiseerd op één platform en infrastructuur.

Gemeente Utrecht heeft 4500 werkplekken gestandaardiseerd. De gemeente legt de laatste hand aan het project. Projectmanager Wim Imbens hoopt eind januari het project af te sluiten.

De gemeente heeft twaalf verschillende diensten die elk hun eigen ict-afdeling, applicaties en infrastructuur hadden. In 2003 is besloten dit te centraliseren en te standaardiseren naar één ict-infrastructuur en werkplekomgeving. Er is toen gekozen voor een Microsoft-omgeving. Een werkplek draait op Windows XP. "We hebben ook gekeken naar opensourceomgevingen, maar konden daar niet alle applicaties op draaien. Dan zouden we naar een hybride-omgeving moeten gaan en dat wilden we niet", zegt Imbens.

Het project is zonder hulp van een dienstverlener uitgevoerd. Imbens huurde wel externen in, maar dit zijn mensen die bij verschillende organisaties werkzaam zijn en niet bij een leverancier vandaan komen. Het aantal externen wordt de komende maanden afgebouwd. De nieuw ingerichte ict-afdeling zal de werkplekken gaan beheren. Nu werken er zo'n 120 medewerkers bij de ict-afdeling van Gemeente Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"We hebben ook gekeken naar opensourceomgevingen, maar konden daar niet alle applicaties op draaien. Dan zouden we naar een hybride-omgeving moeten gaan en dat wilden we niet" zozo dat is een heel sterk argument om het niet doen hoor...

Vraag, "opensourceomgevingen" wat is dat?
Ik ken open source programma's maar omgevingen?

"De gemeente heeft twaalf verschillende diensten die elk hun eigen ict-afdeling, applicaties en infrastructuur hadden."
Das inherent aan de (werkwijze) van de overheid. Je denkt dat het een samenwerkend geheel is.. maar das slechts een illusie.

"Een werkplek draait op Windows XP"
Ik hoop voor jullie dat het "embedded-XP" , daar heb je volgens Balmers laatste uitlatingen nog 8 jaar recht op ondersteuning en support. Wat gewoon XP betreft..zou ik het niet weten.. ben je over 1,2 jaar op jezelf aangewezen.

"Het project is zonder hulp van een dienstverlener uitgevoerd."
Je kunt ook veel meer op eigen kracht dan je in eerste instantie denkt (vanuit zwakte). Zo blijft alle opgedane kennis in-house, en das goed voor de ROI en de mensen die op je ict afdeling werken.

De Windows XP support loopt door tot April 2014.

Niks slechts over XP, maar welk besturingssysteem kan alle applicaties ondersteunen? Geen ??n. Dus als ze in Utrecht toevallig wel allemaal XP compliant zijn, wat zegt dit van de ICT-organisatie. Bij de gemeente Utrecht zijn de dienstauto's vast en zeker nog zwarte Fords.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-28T09:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.