Weer een Windows XP-deadline verlengd

Dit artikel delen:

Microsoft verlengt weer een deadline die betrekking heeft op het besturingssysteem Windows XP. Distibuteurs hoeven bestellingen van oem-versies van het besturingssyteem niet voor 31 januari in ontvangst te nemen, maar kunnen dat doen tot eind mei. Zo moeten het aantal klanten dat vraagt om het besturingssysteem beter verspreid worden.

Distributeurs krijgen wat meer lucht bij het bestellen van Windows XP-licenties. Eigenlijk zouden zij tot 31 januari 2009 hebben om oem-versies van het besturingsprogramma te bestellen en in ontvangst te nemen. Oem-versies zijn softwareversies die worden meegeleverd met de apparatuur van leveranciers. Een woordvoerder van Microsoft bevestigt aan het Amerikaanse ChannelWeb dat distributeurs bestellingen tot 30 mei 2009 in ontvangst kunnen nemen.

Het voordeel voor distributeurs is dat de het de bestellingen van klanten beter worden verspreid. Zij verwachtten namelijk een enorme toeloop op licenties voor hardware die op Windows XP draait. Nu hopen de leveranciers dat de klanten niet allemaal tegelijk aankloppen voor zo'n licentie.

Verlenging

Bedrijven die een pc kopen met Windows Vista Business en Windows Vista Ultimate, kunnen nog tot 31 juli 2009 hun besturingssysteem downgraden naar Windows XP. Deze regeling werd in oktober al met zes maanden verlengd. Dat was de tweede keer dat het einde van XP werd opgeschort. Pc-leveranciers moeten de benodigde licenties hiervoor wel voor 31 januari 2009 bestellen.

Microsoft-directeur Steve Ballmer erkende eerder al dat er nog veel vraag is naar de voorganger van Windows Vista. Dell besloot in april 2008 toch weer XP aan te bieden op sommige pc's. Het bedrijf rekent daarvoor in de Verenigde Staten een meerprijs van 150 dollar.

Twee jaar oud Vista

Vista is inmiddels twee jaar beschikbaar voor zakelijke gebruikers. De consumentenuitvoeringen van de nieuwste Windows-versie zijn in januari 2007 uitgekomen. In april 20008 is voor alle uitvoeringen het eerste pakket patches en updates verschenen. Dat service pack 1 (SP1) bevat ook verbeteringen die eerder nog niet los verkrijgbaar waren via de Windows Update-dienst.

Inmiddels doen berichten de ronde dat Microsoft in april 2009 een tweede service pack wil uitbrengen voor Vista. De softwareproducent heeft al laten weten druk bezig te zijn met de opvolger voor Vista: Windows 7. Die moet begin 2010 op de markt komen. Vroege proefversies zijn inmiddels al beschikbaar voor testers. De verschillen met Vista lijken klein te zijn, zo blijkt uit een Computable-test van zo'n alpha-versie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi om te zien hoe de klant / afnemer eindelijk toch meer invloed kunnen gaan krijgen. Simpelweg besluiten dat je jezelf als bedrijf / consument - geen Vista opgedrongen wilt krijgen - dwingt Microsoft tot verlenging van XP Services. Kijken hoelang deze deadline (nogmaals) verlengd gaat worden. Genoeg is immers genoeg...

Daarnaast hoop ik deze trend zich gaat voorzetten door de geheel ict sector.. Customer-driver Manufacturing & Marketing (CDM&M), waarbij de KLANT en de haar ict behoeften weer centraal worden gezet!.

Wederom een positief effect van de "kredietcrisis"
Langer doen met de spulletjes en investeringen die je hebt, en daarbij een fabrikant gaan zoeken die jouw visie daarin deelt en bereid is om producten en services te verlenen i.p.v. als klant achter alle ict-trends aan blijven hollen en investeren

Het is - in mijn ogen - belachelijk dat een geheel marktsegment zich nog steeds laat opdrijven, voorjagen door een paar grote softwarefabrikanten. Er zijn mensen die bijv. al 5,10,20 jaar met een en dezelfde auto rijden, hun leven lang wonen in een en het zelfde huis,

Waarom zou dit niet kunnen met je ict-systemen?

@Ronald Vermeij

"Het is - in mijn ogen - belachelijk dat een geheel marktsegment zich nog steeds laat opdrijven, voorjagen door een paar grote softwarefabrikanten. Er zijn mensen die bijv. al 5,10,20 jaar met een en dezelfde auto rijden, hun leven lang wonen in een en het zelfde huis,

Waarom zou dit niet kunnen met je ict-systemen?"

Dat kan wel zeker.
LINUX LINUX LINUX

@Jan..
Dan zitten we beiden precies op dezelfde golflengte ;-)

Hallo,

Ik was erg nieuwsgierig of iemand toevallig weet waar ik nog licenties kan krijgen voor windows xp pro en eventueel liecenties voor office 2003.

Ik heb deze informatie nodig voor het opzetten van een bedrijf.

Graag reacties mailen naar tdan9@hotmail.com.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

TD

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-22T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.