IDC: Vista-advies is nieuwe marketingstrategie

Dit artikel delen:

Aan Microsofts advies om niet te wachten op Windows 7 met het installeren van een ‘modern besturingssysteem (Vista), liggen niet alleen technische redenen ten gronde, maar ook een veranderde marketingstrategie. Dat zegt onderzoeksbureau IDC.

Microsoft heeft niet enkel technische redenen om zakelijke gebruikers van Windows 2000 en XP te adviseren nu over te stappen op Vista, in plaats van een jaar te wachten op de finale versie van Windows 7. Dat zegt Peter Vermeulen van IDC. Volgens de analist liggen ook marketingtechnische redenen ten grondslag aan Microsofts nieuwste Vista-advies.

Vermeulen: "De Vista-adoptie bij bedrijven is tot nog toe teleurstellend. Nu Windows 7 er aan komt, dreigt de Vista-verkoop te vertragen in afwachting van Windows 7. Microsoft doet er alles aan om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Aangezien het blijkbaar onvoldoende werkte om de voordelen van Vista duidelijk te maken in verhouding tot de benodigde investering, gooien ze het nu over een andere boeg."

Forrester: bedrijven zullen advies negeren

Volgens J.P. Gownder, onderzoeksleider bij Forrester, is het onwaarschijnlijk dat bedrijven Microsofts advies zullen opvolgen: "Ook al heeft Microsofts advies een kern  van waarheid, toch zullen de meeste zakelijke XP-gebruikers er niet naar luisteren. Waarom zou je om dat ene jaar te overbruggen een dubbele investering doen? De uitrol- en opleidingskosten die daarmee gepaard gaan, liggen veel te hoog."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Waarom zou je om dat ene jaar te overbruggen een dubbele investering doen? De uitrol- en opleidingskosten die daarmee gepaard gaan, liggen veel te hoog."

Consumer and Customer Powerrr!
Hopelijk leer Microsoft hiervan bij het bedenken en uitrollen van de volgende versie Windows 8...

Het probleem is dat Windows 7 niet veel toevoegt aan Vista. Het is een verbeterde versie. De nieuwe naam is vooral om commerci?le redenen. Voor een update zal men neit willen betalen. Daarnaast lopen ook de verplichtingen aan Microsoft Software Assurance-klanten, die bij Vista ook al twee jaar te lang hebben gewacht.
De prijs is immers afgesteld op iedere drie jaar een nieuwe versie.
Microsoft moet een nieuwe versie uitbrengen, anders worden de contracten massaal opgezegd omdat ze geen voordeel meer bieden.

Nu is het voordeel toch al twijfelachtig geworden omdat veel bedrijven vinden dat XP voldoende functioneel is voor hun wensen. Vandaar dat ook de run op Vista uitbleef.

Bij Windows 8 zal dit nog erger gevoeld worden. het wordt steeds moeilijker om klanten te overtuigen van de noodzaak van een nieuw OS. Dit omdat de software-trend ombuigt richting SaaS en dergelijke thin-client concepten. het wordt daarom steeds minder belangrijk welk OS je draait, en functionaliteit zal verdwijnen in plaats van toenemen.

Als de ontwikkelaars van REACTOS het voor elkaar krijgen de XP-software op hun OS goed ta laten draaien wie wil er dan nog Vista of Win7?

Dat is een ontwikkeling die iedere ICTer toch eens zou moeten bekijken.

Des te meer redenen om toch op een hybride infrastructuur over te stappen die onafhankelijk is van de gebruikte OS'en. Dan kun je gefaseerd upgraden wanneer het jouw uitkomt en ben je minder afhankelijk van de grillen van je leverancier(s).

Er staat:
"IDC: Vista-advies is nieuwe marketingstrategie"
-
Hebben jullie daar 'Onderzoeksbureau IDC' hiervoor nodig om dit verhaaltje te schrijven, dat had ik je ook wel kunnen vertellen hoor...

Als Microsoft slim is, bedenken ze een nieuwe strategie:
2 verschillende soorten upgrade 'rondes', waarbij;
- Windows XP -> Windows 7 is betaalbaar maar wel duur,
- Windows Vista -> Windows 7 is zo goedkoop, dat mensen daarover niet eens meer willen wachten, en direct Vista kopen, ook al gebruiken ze het niet, al was het alleen maar voor de upgrade naar Windows 7 goedkoper te maken...
('tja in moeilijke tijden moet je soms hier en daar recessies doen, zodat, je bepaalde inkomsten misschien wel niet 100%, maar voor 50-60% kan waarborgen, misschien een idee?)

@Mark Peter: Zit je zo erg met de recessie in je maag dat je het door de war haalt met consessie? :)

Als Windows 7 nu eens dezelfde hardwarevereisten heeft als Vista (of mogelijk zelfs verbeterd is, door met de helft minder toe te kunnen...), zal het eindelijk eens gebeuren dat je een nieuw besturingssysteem van Windows ook comfortabel op alle hardware kunt gebruiken waarop het wordt meegeleverd.

Dat is het best aardig om daar naar uit te kijken en ook een stap in de richting van klantgericht denken.

Maar moet je straks opnieuw meer resources aanleveren om de nieuwste versie aan de praat te krijgen, tja, dan is het een geruststellend idee dat XP ook in 2010 nog wordt ondersteund.

@Mark Peter

MS kan het nog zo goedkoop maken, kosten voor het overschakelen blijven. Het is natuurlijk te gek om nu over te stappen op Vista en over een jaar als iedereen net weer weet waar alle knopjes zitten over te stappen op Win7.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-09T11:40:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.