Logica, BT en HP sluiten contracten met BZK

Dit artikel delen:

Match, het samenwerkingsverband van Logica, BT en HP heeft de eerste vier deelcontracten gesloten met het ministerie van Binnenlandse Zaken. De contracten maken deel uit van de raamovereenkomst die het ministerie in oktober met het consortium sloot. De vier contracten hebben een waarde van dertig miljoen euro.

Het samenwerkingsverband Match, waarin Logica, HP en BT zijn verenigd, heeft de eerste vier deelovereenkomsten getekend met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het gaat om het beheer van de rijks-ict-infrastructuur. De totale waarde van de opdrachten is dertig miljoen euro.

Match gaat de infrastructuur van de Digitale Werkomgeving Rijksdienst (DWR) en P-Direkt beheren. DWR is het voormalig Rijksweb, waar ministeries informatie met elkaar kunnen uitwisselen. P-Direkt is het personeels- en salarisadministratiesysteem voor de overheid.

De opdrachten omvatten de hosting van de applicaties voor de DWR, zoals bijvoorbeeld de Rijksadressengids en intranetsites van ministeries. Ook de payroll-salarisverwerking voor 120.000 ambtenaren wordt door het consortium verzorgd. Daarnaast beheert Match de ontwikkeling-, test- en applicatie-omgeving (ota) van P-Direkt en de digitale samenwerkingsruimte van DWR waar rijksmedewerkers informatie kunnen uitwisselen.

Het concern sloot in oktober een raamcontract met het ministerie. De totale waarde van het contract wordt geraamd op zestig tot 140 miljoen euro. De looptijd van het contract is zeven jaar. Binnen het contract is Logica hoofdaannemer. BT en HP zijn respectievelijk hostingprovider en solution provider.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Aanschouw de geboorte van een nieuw drama a la UWV... leren ze nou nooit iets bij de Overheid?

Nee, men vindt het nog altijd een hobby het wiel opnieuw uit te vinden...

Misschien wordt dit wel een groot succes aangezien Logica, HP en BT gerenommeerde bedrijven zijn en echt wel van hun ervaringen leren.

M: goed opgemerkt

G: slaap verder

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-12T17:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.