Lotusphere - SAP integreert Lotus-applicaties

Dit artikel delen:

IBM en SAP brengen in maart een applicatie op de markt waarmee gebruikers samengestelde SAP-applicaties kunnen aanroepen vanaf hun Notes-desktop. Tachtig van IBMs grootste honderd klanten zijn ook afnemers van SAP-producten.

IBM en SAP brengen in maart Alloy op de markt, een applicatie waarmee Notes-gebruikers toegang krijgen tot data uit SAP-toepassingen. Dat maakten beide bedrijven bekend op de eerste dag van Lotusphere in Orlando, Florida.

Michael Rey, senior vice president en general manager van SAP: "In twee jaar tijd hebben we vanaf scratch samen een product gebouwd voor informatiewerkers. Die kunnen daardoor hun zakelijke gegevens gebruiken binnen Lotus Notes. Ze kunnen dus blijven werken binnen een softwareomgeving met een look en feel die ze al kennen." 

Alloy wordt geleverd met een standaardverzameling workflows en rapporten. Ontwikkelaars kunnen deze aanpassen met bestaande Lotus Domino- en SAP-tools. Alloy bouwt voort op project Atlanta, dat tijdens Lotusphere 2008 officieel van start ging. Bob Picciano, general manager Lotus Software: "Alloy biedt een rijkere ontwikkelomgeving, omdat ontwikkelaars nu gebruik kunnen maken van de Domino Designer en van XPages." Xpages is een techniek die het verbinden van gegevens uit de Domino-database vergemakkelijkt.

IBMs grootste klanten zijn ook SAP-gebruikers

Tachtig van IBMs grootste honderd klanten zijn ook afnemers van SAP-producten. Alloy integreert Lotus Notes met de SAP Business Suite, en stelt gebruikers daarmee in staat om samengestelde SAP-applicaties aan te roepen vanaf hun Notes-desktop.

SAP Business Suite is een familie van toepassingen voor het beheren van zakelijke processen. Hiertoe behoren applicaties voor Customer Relations Management (CRM), Enterprise Resource Planning (ERP), Product Lifecycle Management (PLM), Supply Chain Management (SCM) en Supplier Relationship Management (SRM).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-20T07:36:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.