CIS Group neemt groot belang in Xillion

Dit artikel delen:
Deal

De CIS-Group uit Weert heeft een minderheidsbelang in beheerspecialist Xillion ICT Solutions genomen. Xillion levert voortaan de beheerdiensten aan klanten van CIS.

Hoe groot het belang is dat de CIS-Group in Xillion ICT Solutions uit Geulle (gemeente Meerssen) heeft genomen, wil mede-eigenaar Geert Verest niet zeggen. "We hebben met Xillion afgesproken dat we de details van de transactie niet bekendmaken." Wel geeft hij aan dat het nét niet om een meerderheidsbelang gaat. Een overname had wat hem betreft ook gemogen, maar de oprichters van Xillion willen nog niet de zeggenschap kwijt over hun zes jaar jonge bedrijf.

"Xillion is een belangrijke aanvulling op ons portfolio", legt Verest uit. "CIS verleent adviezen, detacheert professionals, voert projecten uit en biedt operationele diensten aan. Ook verlenen we beheerdiensten, maar daarin waren we niet groot genoeg om onze klanten te ondersteunen. Wij zochten naar een oplossing en Xillion is nu de partij die de ict van onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week kan beheren." Het Zuid-Limburgse bedrijf beschikt over een rekencentrum van waaruit het de ict-infrastructuren van klanten beheert en bewaakt. Er werken ruim twintig mensen.

Groeien

De nieuwe 'managed services'-opzet past ook beter bij het huidige profiel van de CIS-Group. De Limburgse it-dienstverlener is in 2005 begonnen met het ondersteunen van de 'slager om de hoek', maar is met de klanten meegegroeid. Inmiddels werken er zo'n honderd mensen bij vestigingen in Weert. Geldrop, Den Haag en het Belgische Maaseik. Het bedrijf bedient middelgrote bedrijven, lokale overheden en zorginstellingen. Vooral in de zorgsector is de groei stevig. Tot de klanten behoren onder andere de Rijnland Zorggroep (Leiderdorp), GGZ Oost-Brabant en het Orbis-ziekenhuis in Sittard. "De it-omgeving van de GGZ-instelling is bijvoorbeeld bij Xillion ondergebracht."

Adviesbureau Pricewaterhousecoopers oormerkte de CIS-Group eind 2008 als 'snelstgroeiend bedrijf van Zuid-Nederland'. Van de economische crisis merkt de CIS Group nog weinig, behalve dat de opdrachten van grote ict-dienstverleners voor het inhuren van personeel opdrogen. "Het is zelfs een goede tijd om rond te kijken op de markt voor interessante overnames. We zoeken vooral naar specialisten op het gebied van Citrix, VMWare en desktopvirtualisatie. Daar is veel vraag naar omdat opdrachtgevers dit als een mogelijkheid zien om kosten te besparen."

Over omzet- en winstcijfers laat Verest zich niet uit. "Maar we zijn financieel gezond en hebben voldoende middelen om te investeren. Bij de 120 man die nu voor ons werken, blijft het dit jaar zeker niet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-21T15:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.