Kredietverzoek van ICT-bedrijf vaker afgekeurd

Dit artikel delen:

Bij ict-bedrijven in het midden- en kleinbedrijf wordt minder vaak dan bij andere bedrijven een financieringsverzoek goedgekeurd. De ondernemingen hebben vaker dan gemiddeld behoefte aan extra geld.

Ict-bedrijven in het midden- en kleinbedrijf hebben in 2008 vaker dan andere bedrijven financiering aangevraagd. Dat blijkt uit de Financieringsmonitor MKB van onderzoeksbureau EIM. De beleidsonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Van de gevraagde ict-dienstverleners vroeg 22 procent krediet aan. Deze financiering wordt bij banken aangevraagd, maar ook bij familie of leveranciers.

Ict-bedrijven hebben beduidend minder succes in het verkrijgen van financiering. Het percentage ondernemers dat voor krediet wordt afgewezen, ligt twee keer zo hoog als het gemiddelde in het midden- en kleinbedrijf. Bij ongeveer dertig procent van de ict-dienstverleners werd het verzoek om financiering afgewezen. Gemiddeld genomen ligt dat percentage bij het mkb op twaalf procent.

Iets meer dan de helft van de ict-respondenten kreeg de aangevraagde financiering. Dat ligt lager dan het gemiddelde. Gekeken naar alle sectoren krijgt bijna een kwart van de bedrijven die financiering aanvragen het gewenste bedrag. Vijftien procent van de ict-bedrijven kreeg minder krediet dan gevraagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoeveel euro's willen de banken eigenlijk hebben voordat ze uberhaupt krediet willen geven? Ik vind het onderhand van de zotte, dat de banken hun eigen kredietcrisis zolang mogelijk willen koesteren.

Kabinet, neem uw verantwoordelijkheid en verplicht de banken weer te gaan werken met hun (geleende) geld!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-26T17:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.