Ciber krijgt bedrijfsonderdeel voor beheer

Dit artikel delen:
Ciber

De ict-dienstverlener Ciber krijgt steeds vaker van klanten de vraag of zij het ict-beheer willen verzorgen. Daarom opent het bedrijf een aparte vestiging met een datacenter in Den Bosch. De activiteiten worden ondergebracht in een apart bedrijfsonderdeel.

Ict-dienstverlener Ciber plaatst zijn beheeractiviteiten in een apart bedrijfsonderdeel. Dit onderdeel komt te zitten in een nieuw pand in Den Bosch. Hier staat ook het datacenter waar klanten hun diensten kunnen laten hosten.

De dienstverlener deed al beheeractiviteiten voor enkele klanten. Deze werkzaamheden waren verdeeld over de twee andere bedrijfsonderdelen Enterprise Application Services en Technical Solutions. Marketingmanager Wilco Jacobs: "Nu zitten de teams bij elkaar. Voor de klant en de medewerker is dat overzichtelijker."

Nu heeft het bedrijf vijftien klanten voor wie het applicaties, diensten of andere delen van de ict-infrastructuur beheert. Daarvoor heeft de onderneming 120 consultants in dienst. Het bedrijf hoopt het komende jaar flink te kunnen uitbreiden. "We krijgen steeds vaker van bestaande en nieuwe klanten de vraag of wij beheeractiviteiten willen overnemen", zegt Jacobs.

Aanpassen tarieven

Het bedrijf zegt weinig last te hebben van de economische omstandigheden. "Klanten vragen soms wel de tarieven aan te passen. Daar gaan wij deel in mee", aldus Jacobs. Maar vooralsnog heeft de dienstverlener geen bankzitters. Jacobs: "Als mensen terugkomen van klanten dan gaat het bij ons om net iets kleinere aantallen dan de grotere dienstverleners. Die krijgen soms honderd mensen tegelijk terug. Deze mensen zijn moeilijk meteen elders te plaatsen."

Ciber heeft vestigingen Eindhoven, Den Bosch, Nieuwegein en Amsterdam en heeft ongeveer vijfhonderd medewerkers. Klanten van het bedrijf zitten voornamelijk in de regio Brabant en zijn onder andere Malmberg, Essent en NXP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-02T16:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.