Windows 7 krijgt twee zakelijke versies

Dit artikel delen:

Er komen zes versies op de markt van Windows 7, waarvan er twee bedoeld zijn voor zakelijke gebruikers. De uitgebreidere en duurdere versies zullen alle functies van de eenvoudiger versies bevatten. Dat was bij Windows Vista niet altijd het geval.

Zakelijke gebruikers van Windows 7 kunnen kiezen uit twee versies. Windows 7 Professional en Windows 7 Enterprise zijn de twee versies voor bedrijven.

Het grootste verschil met de versies van Windows Vista is volgens productmanager Olivier van Noort dat een uitgebreidere versie dezelfde functionaliteiten plus extra functies heeft dan een versie eronder. "Bij Windows Vista was het zo dat een versie hoger op de ladder soms functies niet had die wel zaten in een versie eronder. Dat is nu aangepast."

Direct Access

Van Noort vindt het belangrijkste verschil tussen de versies Enterprise en Professional dat er in de Enterprise-versie Direct Access ingebakken zit. Gebruikers kunnen zonder vpn-verbinding inloggen op het bedrijfsnetwerk. Daarnaast is het encryptieprogramma Bitlocker, dat zit ingebakken in de Enterpise en Ultimate-versie, uitgebreid. Nu kan ook data op usb-sticks worden versleuteld.

Voor thuisgebruikers is er de versie Windows 7 Home Edition. Er komt ook een aanpaste versie op de markt voor ontwikkelingslanden. Voor de netbookgebruiker is er de versie Windows 7 Starter. Computerhobbyisten kunnen kiezen voor de versie Windows Ultimate.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er staat:
"Voor thuisgebruikers is er de versie Windows 7 Home Edition."
Helaas geldt dat niet voor Nederland, dus geen Home Edition in het Nederlands!

(bron: Microsoft/Tweakers.net)
http://tweakers.net/nieuws/58244/microsoft-gaat-zes-versies-van-windows-7-uitbrengen.html

En daar worden we helemaal blij van .. wij als Engineers worden dan helemaal gek van al die verschillen in het besturingssysteem van windows 7 .. wordt er ook gedacht aan de technicus die dit alles maar gaan beheren ?

Voor de Vista Ultimate investeerders lijkt het me logisch dat een gratis update beschikbaar wordt gesteld.

Zij hebben immers geinvesteerd in gebakken lucht!

Windows 7 met 6 versies.... Waarom geen 8 dan hadden ze het Windows 7up kunnen noemen ;-)
Belachelijk, zoals hierboven al gesteld het beheer zal wel weer een puinhoop worden als er geen strakke regie op zit. Het zal wel weer gaan zoals voorheen, Windows 7 verkopen als pan, blijkt het toch een vergiet te zijn en dan pluggen (patches) gaan verstrekken om alle gaten van dat vergiet te dichten.
Never a dull moment with Microsoft products!

Het is toch allemaal onzin. Windows 7 is Vista R2 of beter gezegd Vista met wat minder bugs. De naam Vista moet verdwijnen omdat het een fiasco is geworden, de naam is besmet, zeggen de marketing mensen.

En dus moeten de Windows-gebruikers maar de volle prijs betalen voor een service pack. Maar goed zolang men niet serieus naar de alternativen kijkt, blijft Microsoft veel geld verdienen op een achterhaald, middelmatige werkplekbesturingssysteem.

Ja Ja,

het blijft behelpen met MS.

Wanneer wordt software op andere platformen beschikbaar?

Zo lang blijft het behelpen.

Dankzij Microsoft moeten wij engineers iedere paar jaar weer aan de bak voor migraties en alle ellende van dien. Laten we niet vergeten dat we daar dan een hoop uren mee verspijkeren en allemaal een goed belegde boterham mee verdienen!
Als je dat allemaal niet zint, dan stel ik idd. voor om met Linux of zo aan de slag te gaan. Dan heb je van alle Microsoft ellende geen last.

De grote hamvraag is natuurlijk hoe het met Linux of een andere variant gesteld zou zijn als er op 90 procent van de systemen dat OS zou draaien!

@ Eddie

Eindelijk weer is een verstandige reactie alhier. Dat kunnen de artikelen ook wel gebruiken!

Windows 7 is inderdaad Vista, alleen zonder de veelbelovende veranderingen aan bijvoorbeeld het bestandssysteem (ntfs).... Dus jammer vooralsnog.

Ik denk dat het niet zou uit maken of je windows of linux, of een andere opensource versie zou gebruiken.

Als beheerder wil je in staat zijn om de omgeving in controle te hebben. Een opensource variant zou toch ook een fixed product moeten worden om toe gepast te kunnen worden in een zakelijke omgeving. Je wilt immers niet dat er opeens ergens sourcecode wordt veranderd door een ontwikkelaar, en je verrast wordt door een nieuwe patch.

Vergeet niet dat door het toepassen van een beheer omgeving voor linux e.d. geregiseerd op de wijze zoals dat nu voor Microsoft gebeurd tot de zelfde werkwijze en problemen zou leiden.

lood om oud ijzer

Zover ik weet, bestaat er ook een Windows Vista Enterprise. Dus Vista heeft ook een 2e zakelijke editie.

Waarom ze Starter Edition bij een netbook doen, vind ik vrij vaag. Met de Starter kun je maar maximaal 3 programma's open hebben, exclusief anti-virus. En heb je ook nog zo'n watermerk onderin het scherm en geen Aero-glass.
Zo word de netbook er niet leuker op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-04T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.