Uitgeverij Wegener reorganiseert ICT-afdeling

Dit artikel delen:

De ict-afdeling van uitgeverij Wegener wordt gereorganiseerd. Zeventien ict'ers moeten op zoek naar een andere werkgever. Daarnaast worden de ict-activiteiten zoveel mogelijk centraal uitgevoerd in Enschede.

Uitgeverij Wegener reorganiseert zijn ict-afdeling. "Het is geen ordinaire besparingsronde. We willen de organisatie in een nieuwe stand krijgen zodat we klaar zijn voor de toekomst", zegt ict-directeur Tonnie Klein Hemmink van het bedrijfsonderdeel Wegener ICT Media.

Nu werken er 134 ict'ers bij Wegener voornamelijk verdeeld over Apeldoorn en Enschede. Er moeten zeventien ict'ers op zoek naar een andere baan. De uitgeverij wil zijn ict-activiteiten concentreren in Enschede. Het merendeel van de ict-activiteiten moet centraal geregeld worden. Zo komt bijvoorbeeld het lokale applicatiebeheer te vervallen. Dat wil overigens niet zeggen dat de regionale ict'ers op zoek moeten naar een andere baan, zegt Klein Hemmink. "We kijken naar de geschiktheid van mensen."

Infrastructuur

De reorganisatie is niet de enige verandering voor de ict-afdeling. Omdat de uitgeverij meer multimediaal wil gaan werken, zal ook de achterliggende ict-infrastructuur moeten worden aangepast. "Dat betekent dat we meer verwachten van de mensen. Het takenpakket wordt uitgebreid de grotere concentratie online", zegt Klein Hemmink. De ict'ers zullen daarom op dit vlak worden bijgeschoold.

Wegener heeft de afgelopen jaren enkele ict-activiteiten uitbesteed. Zo is dienstverlener Getronics verantwoordelijk voor het werkplekbeheer van de uitgeverij. Ook Atos Origin en Colt verzorgen enkele delen van de ict. Klein Hemmink denkt niet dat er voorlopig nog andere ict-activiteiten worden uitbesteed.

Goedkeuring

Het plan ligt nu bij de centrale ondernemingsraad. Verwacht wordt dat zij voor 1 mei hun goedkeuring aan het plan geven. Daarna kan de ict-afdeling formeel met de veranderingen aan de slag. Klein Hemmink: "Dat betekent niet dat we alles meteen verplaatsten vanaf 1 mei. We willen dit met zo weinig mogelijk risico doen. De verhuizing gaat gefaseerd plaatsvinden."

De uitgeverij verandert van een productgerichte organisatie naar een cross-mediaal bedrijf. In totaal verdwijnen er bij de uitgever 120 banen, dat zijn vooral ondersteunende functies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-12T17:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.