Topman Kender Thijssen krijgt zijn congé

Dit artikel delen:

Algemeen directeur Ron Dikhoff van automatiseerder Kender Thijssen is door grootaandeelhouder George Banken op straat gezet. Zijn afwachtende manier van leidinggeven is hem fataal geworden. Dit meldt Het Financieele Dagblad.

Grootaandeelhouder George Banken heeft algemeen directeur Ron Dikhoff van de Veenendaalse automatiseerder na ruim een half jaar de laan uitgestuurd. Zijn opvolger is Aad Beekhuis, directeur van Esprit-XB, een ander onderdeel van de Detron Groep, aldus Het Financieele Dagblad.

Sinds half juli is Kender Thijssen Nederland onderdeel van de Detron ICT & Telecom Groep van George Banken. Ron Dikhoff werd aangetrokken als opvolger van Harm Altena, die zich terugtrok als algemeen directeur van het bedrijf. Dikhoff heeft ruim dertig jaar ervaring in de telecom- en zorgsector, bij onder andere Ericsson en Philips, maar stelde in de ogen van Banken teleur als crisismanager.

Banken zei in de zakenkrant dat de ontslagen directeur te weinig affiniteit met een private onderneming. "Hij is opgegroeid in de corporate cultuur van Philips. Daar nemen ze de tijd om veranderingen af te stemmen. Ze roepen werkgroepen in het leven en hakken dan pas een knoop door. Kleinere bedrijven zijn gewend veel sneller te handelen en juist in crisistijd is dat belangrijk."

Continuïteit

In een interview in Computable benadrukte Banken dat Kender Thijssen een omslag moet maken van een productgericht naar een oplossingsgericht bedrijf: niet alleen goed zijn in techniek, maar ook in het aanvoelen van wat klanten daadwerkelijk willen. Hij eist dat de automatiseerder, die sterk is in computerverhuur, hardwareleveringen en infrastructuurbeheer voor het mkb, dit jaar gewoon winst maakt ondanks de krimpende markt. Over het boekjaar 2007 realiseerde Kender Thijssen (220 medewerkers) een omzet van 49 miljoen euro.

Bij zijn aantreden in juli vorig jaar riep Dikhoff in een perscommuniqué nog enthousiast over de overname van Kender Thijssen door Detron: "Ik ben er van overtuigd dat wij nu nog beter onze klanten kunnen bedienen. We verbreden ons dienstenpakket en zijn in staat een echte totaaloplossing te bieden. We zullen blijven streven naar een langdurige samenwerking met onze klanten door ze up-to-date ict-oplossingen aan te bieden aangepast aan de steeds veranderende omgeving. Continuïteit in ict!".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'Zijn afwachtende manier van leidinggeven is hem fataal geworden': wat voor klakeloos sollicitatie procedure heeft Kender gehad. Dit hadden ze toch eerder moeten ontdekken.

Mijn vraag bij dit soort berichtgevingen is of deze man, die kennelijk niet voldoet, toch, na amper 8 maanden er gewerkt te hebben, met een leuke afkoopsom het bedrijf verlaat... Weet Rik Sanders daar misschien meer over te vertellen?

Ja, een man die graag zijn salaris incasseerde zonder besluiten te nemen. Dus al helemaal geen crisismanager. Zie zijn deconfiture bij Philips Business Communications die hij kon redden, maar de comfortzone lekkerder vond.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-11T14:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.