G4S besteedt werkplekbeheer uit aan KPN

Dit artikel delen:

Beveiliger G4S Security Services heeft met telecombedrijf KPN een contract gesloten voor het beheer van de werkplekken van 1200 gebruikers. Kostenbeheer is de belangrijkste reden om over te stappen.

Beveiligingbedrijf G4S Security Services gaat voor 1200 werknemers gebruikmaken van de dienst Werkplek Online van KPN. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en bedraagt enkele miljoenen euro's.

De dienst geeft medewerkers overal toegang tot standaardapplicaties zoals Microsoft Word, Powerpoint en Outlook. Ook krijgen medewerkers toegang tot specifieke bedrijfsapplicaties van G4S Security Services. De data wordt opgeslagen in de datacenters van KPN.

De belangrijkste reden om over te stappen is kostenbeheer, zegt Hetty Straatman, ict -directeur bij de beveiliger. "We betalen een vast bedrag per maand per werkplek. Zo komen we niet voor verrassingen te staan en het levert kostenbesparingen op." Daarnaast hoopt het beveiligingsbedrijf ook op meer flexibiliteit. "Als dynamisch bedrijf willen we het aantal werkplekken snel kunnen aanpassen."

KPN-dochter Getronics, die vooral werkplekbeheer verzorgt, heeft niets met deze overeenkomst te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-12T13:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.