Win7 ondersteunt meer programma's dan Vista

Het besturingssysteem Windows 7 zal meer applicaties ondersteunen dan Vista. Dat belooft Microsoft op een blog. “We wilden de lat voor applicatie-compatibiliteit echt hoger leggen en verder gaan dan gewoon Vista als uitgangspunt nemen.”

Het toekomstige besturingssysteem Windows 7 zal meer softwaretoepassingen ondersteunen dan zijn voorganger Windows Vista. Dat belooft Microsoft op een blog: "Voor Windows 7 hebben we zwaar geïnvesteerd in applicatiecompatibiliteit, om te garanderen dat toepassingen die onder Vista werken, dat blijven doen onder Windows 7. Daarnaast hebben we ook een aantal applicaties gered die ‘stuk' waren onder Windows 7."

Tot de ‘geredde' applicaties behoren onder andere de Duitse en Japanse versie van QuickTime 7.1.6, maar bijvoorbeeld ook de Arabische versie van "Khalifa Cartoon Characters Creator".

Lat ligt hoger

"Tot nu toe zijn we er in geslaagd om dertig applicaties die ‘stuk' waren onder Vista, te laten werken onder Windows 7. Dat betekent dat Windows 7 een hogere applicatiecompatibiliteit heeft dan Windows Vista. We zijn bezig het aantal verder te verhogen", schrijft de softwareleverancier op de blog.

"Behalve dat we er ons van verzekeren dat deze applicaties werken onder Windows 7, hebben we een extra stap genomen voor onze bestaande Vista-klanten." De bloggers tonen een lijst van dertig applicatie-reparaties, waarvan 27 zijn overgezet naar Windows Vista. Die worden vervolgens meegenomen in toekomstige Vista-updates. "We wilden de lat voor applicatiecompatibiliteit echt hoger leggen en verder gaan dan gewoon Vista als uitgangspunt nemen."

Januari 2010, of eerder

Microsoft benadrukt keer op keer dat programma's die onder Windows Vista draaien, dat ook onder Windows 7 zullen doen. Volgens de softwareleverancier is dit een belangrijk argument voor XP-gebruikers om alsnog over te stappen op Windows Vista: het maakt de overstap naar Windows 7 straks gemakkelijker.

De softwareleverancier belooft dat de nieuwe Windowsversie in januari 2010 beschikbaar komt, maar volgens analisten is de kans groot dat het de zomer van 2009 al zover is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een onzin verhaal weer van Microsoft. Ik heb op 2e PC Vista gezet en dat is bagger, dus werk ik zakelijk met XP. Ze moeten dus niet garanderen dat ik zo kan overstappen van Vista, maar dat al mijn programma's e.d. probleemloos blijven werken als ik over een klein jaar overstap naar Windows7 vanaf XP.

Heb die Windows7 beta gedownload en geinstalleerd op een oudere PC. Moet zeggen, ik moet helaas verplicht met MS werken (programma's die ontwikkeld zijn voor Windows) maar die Windows7 zag er wel behoorlijk goed uit. Denk dat dat weleens een hele verbetering kan zijn van wat wij kennen. Heeft dat floppen van Vista en die Crisis toch nog een positieve uitwerking.

Leuk! Nog meer sprookjes van Moeder de Gans Ballmer. Kom op zeg, bij elke nieuwe Windowsversie komen weer dezelfde marketingpraatjes uit Redmond. En bij elke nieuwe Windowsversie vallen ze weer tegen. Elke nieuwe Windowsversie is "stabieler" (ja, logisch een net geinstalleerde Windows draait meestal wel redelijk, maar na een jaar of anderhalf vliegen de bluescreens je weer om de oren - toegegeven, bij Windows 95 was dat nog een half jaar, ze gaan vooruit), "sneller" (Idem dito, net geinstalleerd en alles draait als een trein, maar na een een paar maandjes heeft Windows z'n hele registry en c:\windows directory ondergescheten en is het weer traag als dikke stront), "veiliger" (ja, net nieuw en dus zijn de gaten waar een olifant met ruime speling doorheen kan wandelen nog niet gevonden), "mooier" (als je van zuurstokkleuren houdt, ja) "gebruiksvriendelijker" (als je een IQ van onder de 60 hebt en 4 jaar oud bent - Vista behandelt je echt als een kleuter).

Ok, ik overdrijf een beetje, maar moeten we nou echt elke keer die M$-wasmiddelreclames aanhoren? Zijn er nou echt nog mensen die het geloven?

Ik verbaas mij erover dat je nooit iemand hoort klagen
over het feit dat bij elke nieuwe versie van
Ms-Balmer-Gates de belangrijke knoppen weer totaal
op een andere plek zitten .Dat kost bedrijven handen met geld .
Iedereen zit weer uren te zoeken in de vele nieuwe
schermen en tabbladen .
Al je kennis hierover is weer terug bij NUL .
Wat een verschrikkelijk verschijnsel is dat !!!
Xp ken ik lekker op mijn duimpje dus een knappe
redmonder die mij overhaald naar nieuw knoppenland
over te schakelen.
Kan mijn tijd veel beter gebruiken...(hi hi )

> Ik verbaas mij erover dat je nooit iemand hoort klagen
> over het feit dat bij elke nieuwe versie van
> Ms-Balmer-Gates de belangrijke knoppen weer totaal
> op een andere plek zitten
Inderdaad! Want overstappen op Linux of OpenOffice is "moeilijk" maar als meneer Gates en consorten hun hele interface door elkaar schudden, dan is dat "vooruitgang". (Het is natuurlijk ook moeilijk verkopen als je weer een nieuwe softwareversie verkoopt terwijl het er nog precies hetzelfde uitziet, het belangrijkste verschil tussen IE4, 5 en 6 was dat het 'preferences' knopje steeds een menu'tje naar rechts schoof! :-) )

Windows Vista had nooit uitgebracht mogen worden, het is net zo als Windows Millenium (ME) een regelrechte flop, complete bagger, een nog niet afgemaakt Beta-systeem.
Windows Seven, voor zo ver ik het nu heb mogen ontdekken, presteerd op alle fronten beter dan Windows Vista en Windows Server 2008. WS2008 is zelfs al beter dan Vista, maar ja de geldmolen moest draaien, dus brachten ze het uit..., hadden ze anders op dat moment, een alternatief? Nee!
Daarbij moet ik even kwijt dat nieuwe installaties van Seven, 20x beter presteren dan upgrades van XP naar Seven en Vista naar Seven, want ook bij de upgrade, neemt Seven de bagger van XP en Vista mee, naar zichzelf, en dat zuigt grootse tijden! (=It sucks Big-Time!)

De wereld wil bedrogen worden... Hoe kan het bestaan dat er nog klanten zijn die in zo'n firma geloven? En ook nog het feit dat die aantallen in de miljoenen lopen? Terwijl er betere gratis open source is?
Een firma brengt iets uit, peperduur, wat van geen kanten werkt. De klanten klagen, maar die zijn volgens de firma allemaal leugenaars, want het product is perfect. Een jaar later geeft de firma dit zelf toe?!? Dan komt er een versie die had moeten zijn, wat Vista beloofde en die moet je dan weer opnieuw kopen!

Wat een klaagzangen toch weer. Vista werkt uitstekend op daartoe geequipeerde apparatuur. Windows 7 heeft minder systeembronnen nodig en zal bijgevolg ook op oudere of minder toegeruste apparatuur beter uit de voeten kunnen. Voor wie dat allemaal maar niks is is er XP.

En dan is er nog OS-X voor wie zich in gedwongen winkelnering met betrekking tot de hardware wil laten luizen, Solaris voor wie een stabiel systeem wenst dat een wat steilere leercurve kent, AIX en HPUX voor wie er al jaren bij zweert en zijn er diverse Linux- en BSD-distributies voor wie weinig met digibeten van doen heeft in de productie-omgeving en die voldoende kennis in huis heeft om een diversiteit aan pakketjes uitstekend en vlot met elkaar te laten samenwerken omdat de portefeille niet bij elke hik getrokken hoeft te worden.

Voor elk wat wils dus. Kennelijk doet Microsoft wel iets goed want anders was het bedrijf al jaren lang marktleider af geweest.

Gratis Windows 7 update voor iedereen die Vista in de maag gesplitst heeft gekregen. Dan doet Microsoft iets goed.
Dan moeten er wel eerst nog wat bugs eruit en graag nog wat standaard functionaliteit er in die voor Vista heel normaal was en die ook via elke standaard Linux distributie aangeboden wordt.

Jammer dat Windows 7 niet op een Pentium 2 werkt, helaas.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-13T09:02:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.