HP overweegt Android op netbooks te zetten

Dit artikel delen:

Hardwareleverancier HP onderzoekt of het zijn netbooks in de toekomst voorziet van het nieuwe besturingssysteem Android. Dat zou dan ten koste gaan van Windows XP, waarop momenteel de meeste netbooks draaien.

Hardwarefabrikant HP overweegt zijn netbooks te voorzien van besturingssysteem Android. Dat zou dan ten koste gaan van Windows XP en Vista, dat momenteel vaak op de apparaten wordt meegeleverd. Netbooks zijn goedkope compacte laptops die minder capaciteit hebben maar prima geschikt zijn voor het draaien van internettoepassingen.

AsusTek en Dell

Het is niet gezegd dat de pc-leverancier ook daadwerkelijk op het Android-platform overstapt. "We willen wel bekijken wat de prestaties van Android zijn voor de computer- en communicatiesector. Daarom doen we deze studie", vertelt onderdirecteur Satjiv Chahil van HP's pc-divisie in de Wall Street Journal. Andere bronnen bevestigen dat HP werkt aan een nieuw Linux-besturingssysteem dat is gebaseerd op Android.

De krant meldt dat ook AsusTek en Dell overwegen om enkele toekomstige netbooks op het nieuwe platform te laten draaien. Dit kon echter niet worden bevestigd door de fabrikanten.

Smartphones

Tot dusver wordt het nieuwe besturingssysteem, dat grotendeels werd ontwikkeld door internetreus Google, voornamelijk gebruikt op smartphones. Naast de HTC G1, die sinds begin dit jaar in de Nederlandse schappen ligt, werken andere mobieltjesfabrikanten zoals Motorola, Samsung, LG en Huawei aan Android-smartphones.

In 2008 werden wereldwijd ongeveer tien miljoen netbooks verscheept.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt me geen goed idee als je van (online) privacy houdt

Vanuit de markt denken, Ronald, niet vanuit het product.

@Nike: Oh dat is het, de markt? Thanks Nike!

Ja, dat is het. Lijkt simpel, maar is blijkbaar niet iedereen voorbehouden.

Geloof me, HP heeft zijn productmarketing redelijk op orde. En daar denkt men niet zozeer inside out, alswel outside in.

Maar goed, ik neem aan, dat je succesvol het tegendeel aantoont? :-)

Nee je hebt gelijk Nike :-) Thanks voor de les

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-01T12:57:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.