Nieuwe voorzitter voor stichting ASL-BiSL

Dit artikel delen:

De Nederlandse ASL-BiSL Foundation, die de gelijknamige beheermethoden wil professionaliseren, komt onder leiding van Ron van der Dussen. Hij leidt een ict-onderdeel van het ministerie van Defensie en wil het gebruik van BiSL en ASL internationaal stimuleren. De nieuwe voorzitter vervangt Wim Kellerhuis, die de stichting leidde vanaf de oprichting in 2002. Overige bestuursleden zijn werkzaam bij ASR Nederland, vtsPN, Ordina en Capgemini BAS.

Ron van der Dussen is de nieuwe voorzitter van de ASL-BiSL Foundation. Dat is een Nederlandse stichting die de professionalisering van applicatiebeheer, functioneel beheer en informatiemanagement. Van der Dussen is hoofd Advies en Applicaties bij het Commando Dienstencentra/Ivent van het ministerie van Defensie. Hij vervangt Wim Kellerhuis, die de stichting leidde vanaf de oprichting in 2002.

De nieuwe voorzitter heeft zich tot doel gesteld om het gebruik van beheermethodieken ASL en BiSL internationaal te stimuleren. Overige leden van het stichtingsbestuur zijn afkomstig van verzekeraar ASR Nederland, de ict-organisatie van de politie vtsPN, en van de ict-dienstverleners Capgemini BAS en Ordina.

De ASL-BiSL Foundation is een Nederlandse stichting die het gebruik van de ASL- en BiSL-modellen voor de inrichting van de ict-structuren promoot. ASL (Application Services Library) is een procesraamwerk dat de processen van het beheer, onderhoud en vernieuwing van informatiesystemen en applicaties beschrijft. Het biedt een handvat bij het verbeteren van organisaties die applicatiebeheer uitvoeren. BiSL (Business Information Services Library) is een kadermodel voor het uitvoeren van functioneel beheer en informatiemanagement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-10T10:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.