Micro Focus koopt Borland en deel Compuware

Handen schudden

De Britse softwareleverancier Micro Focus neemt voor 75 miljoen dollar zijn branchegenoot Borland over. Dat is een aanbieder van toepassingen voor lifecyclemanagement. Bovendien koopt het bedrijf de applicatie-testdivisie van Compuware. Daarvoor wordt 58 miljoen dollar neergelegd. Met beide overnames hopen de Britten hun aandeel in de markt voor applicatietests en geautomatiseerde softwarekwaliteitsdiensten te vergroten.

Micro Focus richt zich momenteel vooral op software voor applicatiebeheer en -modernisering. De activiteiten van Borland en Compuware liggen in het verlengde hiervan. De overnames passen volgens het bedrijf in de strategie om uit te breiden naar markten die passen bij sectoren waarin Micro Focus al actief is.

Het Amerikaanse Borland levert toepassingen voor application lifecyclemanagement, waarmee softwareleveringsprocessen kunnen worden beheerd, gemeten en verbeterd. Het bedrijf draaide in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 175 miljoen dollar.

Compuware, met zijn hoofdkantoor in Detroit, biedt oplossingen voor het optimaliseren van de prestaties van softwareprogramma's. Alleen de divisie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van software om applicaties te testen wordt overgenomen door Micro Focus. Deze divisie boekte in de eerste drie maanden van 2009 een omzet van 74 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat super irritant zeg HP -STOP!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-07T10:38:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.