Microsoft schrapt enkele posities in Nederland

Microsoft schrapt in Nederland enkele posities. De ontslagen maken deel uit van een wereldwijde ontslagronde. De ronde is deel van het kostenbesparingsplan waarbij vijfduizend banen verloren gaan. De softwareleverancier wil niet zeggen over hoeveel posities het gaat in Nederland. Een woordvoerder laat weten dat 'het dezelfde orde van grootte is als eerder dit jaar'. Het zijn vooral marketing- en verkoopfuncties die in Nederland worden geschrapt.

Algemeen directeur Steve Ballmer van Microsoft laat in een memo aan het personeel weten dat het besparingsplan, aangekondigd in januari, sneller is doorgevoerd dan gepland. Daarom kondigt hij nu de tweede fase van het plan aan. 'Dit is moeilijk nieuws om te vertellen. Omdat het succes van Microsoft altijd het directe resultaat is geweest van het talent, hard werken en de betrokkenheid van mensen, is het moeilijk om posities te schrappen', aldus de topman in zijn brief aan het personeel.

Ballmer maakt niet bekend om hoeveel functies het gaat, deze tweede ronde. Ook zegt hij niet waar de ontslagen vallen. In juni 2010 moet het kostenbesparingsplan zijn doorgevoerd. In januari kwamen 1400 functies te vervallen. De overige 3600 functies worden de komende anderhalf jaar geschrapt. Het bedrijf hoopt hiermee 1,5 miljard dollar te besparen.

De softwareleverancier maakte onlangs de eerste omzetdaling bekend sinds dat het de beurs betrad. De omzet daalde in het eerste kwartaal van 2009 met 6 procent naar 13,65 miljard dollar. De winst daalde naar 2,98 miljard dollar. Dat is 32 procent minder dan hetzelfde kwartaal in 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misselijk makend gewoon al die bedrijven die nog steeds behoorlijke omzetten draaien / flinke winsten maken en de economische crisis gewoon misbruiken om mensen te ontslaan.

Posities? Het zijn nog steeds MENSEN! Mensen met kennis en vaardigheden, die dus waardevol zijn voor 't bedrijf.
Helaas wordt het maar al te vaak zo niet meer gezien.
Wat zouden de aandelen van Microsoft waard zijn zonder al die "posities"?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-11T15:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.